Antena Căutare

Proiectul cu privire la rezidențiat, amendat în Comisia de Sănătate! Când va avea loc examenul

Proiectul ce prevede ca numărul locurilor pentru rezidențiat să fie egal cu cel al absolvenților facultăților de Medicină a primit raport favorabil în Comisia de Sănătate din Camera Deputaților, iar deputații i-au adus un amendament prin care au precizat data la care va avea loc examenul.  

Comisia de Sănătate din Camera Deputaților a adoptat, cu unanimitate de voturi, raport de admitere pentru proiectul de lege care prevede completarea Ordonanței de Guvern 18/2009, privind egalarea locurilor disponibile pentru rezidențiat cu numărul absolvenților de Medicină.

Proiectul prevede că: „Cifra de școlarizare pentru rezidențiat pentru anul 2019 se aprobă prin hotărâre a Guvernului. Această cifră va fi egală cu numărul absolvenților de medicină cu diplomă de licență. Ministerul Finanțelor asigură resursele financiare necesare școlarizării prin rezidențiat la nivelul cifrelor de școlarizare aprobate”.

În legea în vigoare, cifra de școlarizare a rezidenților se aprobă anual prin ordin comun al ministrului Sănătății și al ministrului Educației, cercetării și inovării.

Comisia de Sănătate a Camerei Deputaților, a adoptat un amendament aparținând senatorului PSD Liviu Pop, care a fost respins în comisia pentru sănătate, dar a fost ulterior, admis în plen, cu 53 de voturi „pentru” și 12 împotrivă, ce prevede că Ministerul Sănătății organizează admiterea în rezidențiatul pe locuri și posturi, prin concurs național, în a treia duminică a lunii noiembrie, iar admiterea în rezidențiatul în medicină de familie, prin test de selecție, pe baza unei metodologii aprobate prin ordin comun al ministrului sănătății și al ministrului educației naționale.

Pentru anul 2019, concursul național pentru admiterea în rezidențiatul pe locuri și pe posturi se organizează în temeiul unei metodologii aprobate prin ordin al Ministrului Sănătății.

Deputații au amendat proiectul în Comisia de Sănătate, astfel examenul de rezidențiat fiind programat pentru data de 8 decembrie.

În mod normal, examenul de rezidențiat trebuia să se desfășoare mai devreme, însă ordinul comun al ministrului Educației și al ministrului Sănătății nu a putut fi semnat, din cauza faptului că nu există un ministru la Educație.

Proiectul urmează să fie dezbătut și votat, marți, în plenul Camerei Deputaților.

Ce se va întâmpla pe 30 octombrie, la patru ani de la tragedia din Colectiv... Parchetul Militar a început cercetările după apariția imaginilor secrete de la Colectiv! Se fac verificări și pentru pro...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x