Antena Căutare

Când vine Moș Nicolae și cum trebuie pregătite ghetuțele

Când vine Moș Nicolae și cum trebuie pregătite ghetuțele. Află data la care vine Moș Nicolae, cum trebuie pregătite ghetuțele copiilor și ale celor mari, tot ce trebuie să știi din articolul a1.ro

Moș Nicolae

a1.ro

Sfântul Nicolae este cunoscut și sub numele de San Nicoară. În unele zone ale țării, în ziua de Sfântul Nicolae oamenii pun în casă crenguțe de pomi fructiferi pe care le păstrează în apă, lângă icoane. Astfel, acestea vor înflori până la Anul Nou. În alte regiuni, fetele se adună în ajun de Sfântul Nicolae și fac plăcinte, iar seara vin și flăcăii din sat și fac o petrecere.

În zona rurală, de Sfântul Nicolae colindătorii încep repetițiile pentru sărbători. Se spune că pe 6 decembrie începe iarna cu adevărat, iar Moșul își scutură barba sură și încep ninsorile.

În noaptea de 5 spre 6 decembrie, înainte de a merge la culcare, copii își curăță ghetele, le lustruiesc și le lasă la ușă în așteptarea lui Moș Nicolae. Cei cuminți vor primi daruri de la Moș Nicolae, pe când cei obraznici vor primi câte o nuia pentru a-i atenționa în legătura cu comportamentul lor și a-i determina să fie ascultători când vine vorba de bunicii și părinții lor.

Moș Nicolae se uită mereu pe fereastră și îi supraveghează pe cei mici, văzând dacă un copil e cuminte sau obraznic. Tradițiile românești sugerează că Moș Nicolae apare pe un cal alb, făcând trimitere la prima zăpadă din iarna respectivă. El îi ajută pe toți cei nevoiași și săraci. În Europa, la începutul secolului al XII-lea, ziua de 6 decembrie a devenit ziua activităților caritabile și ziua darurilor.

Sursă foto: a1.ro

Lovitură pentru toți angajații din România. Se modifică programul zilelor libere de Sărbători!... Incident șocant la parada de 1 decembrie de la Alba Iulia! Totul a fost filmat! – VIDEO VIRAL...
Ce dezvăluie manichiura despre personalitatea ta
Detalii fizice aparent nesemnificative pot oferi indicii despre felul de a fi al unei persoane....
Horoscopul zilei de 8 iunie 2023. Vărsătorii pot face o schimbare importantă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 8 iunie 2023 spune că nativii din zodia Vărsător au șansa să facă o...
Parteneri
Coșulețe de cartofi Duchesse cu ciuperci și legume
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x