Antena Căutare

Candidatii pentru recuperarea crucii de Boboteaza din apele Dunarii trebuie sa vina cu EKG-ul

Inscrierile pentru participarea la traditionalul ceremonial al recuperarii crucii de Boboteaza din apele Dunarii se fac la Braila pana sambata, 5 ianuarie, dupa cum a anuntat seful Directiei de Cultura din cadrul Primariei Braila, Camelia Gusatu.

Candidatii pentru recuperarea crucii de Boboteaza din apele Dunarii trebuie sa vina cu EKG-ul
| intact images

Conditiile pentru cei care se vor inscrie in competitie sunt ca acestia sa aiba analizele la zi, sa nu sufere de afectiuni cardiace si sa ataseze la cerere rezultatul analizei EKG, eliberat de un medic specialist.

Sarbatoarea Bobotezei va incepe la Braila, la Catedrala "Nasterea Domnului", cu oficierea slujbei Sfintei Liturghii, de un sobor de preoti in frunte cu Arhiepiscopul Dunarii de Jos, Inalt Prea Sfintia Sa dr. Casian Craciun.

Va urma apoi un pelerinaj pe jos pana pe Esplanada Dunarii, unde va avea loc Slujba de Sfintire a Apei celei Mari, pentru care Primaria Braila impreuna cu Protoieria a pregatit cateva butoaie cu apa.

In final, este programata ceremonia mult asteptata de lansare si prindere a crucii din apele Dunarii, iar traditia spune ca cel care va recupera Sfantul Odor va avea noroc tot anul.

Manifestarile cu caracter religios dedicate Bobotezei sunt organizate de Primaria Braila, Episcopia Dunarii de Jos, Protoierie si Garnizoana Braila.

Citeste si Jurnalul!

Foto: intact images

UPDATE! Traian Basescu, la sedinta CSM: Judecatorii si procurorii nu sunt independenti numai daca nu vor ei... Averea lui Sergiu Nicolaescu. Vezi AICI ce va mosteni sotia sa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x