Antena Căutare

Canicula face prima victima: un pensionar din Alba Iulia a murit de caldura

Temperaturile ridicate din aceasta perioada incep sa faca victime in Romania. Un pensionar in varsta de 70 de ani a murit, vineri, la Alba Iulia, din cauza expunerii indelungate la soare.

COD GALBEN de canicula in acest weekend

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Alba, Iulia Hategan, a declarat ca barbatul a inceput sa se simta rau si a lesinat in timp ce se afla cu mai multi vecini in spatele unui bloc.

VEZI prognoza meteo pe urmatoarele zile

La fata locului a fost trimis de urgenta un echipaj medical, care nu a putut, insa, decat sa constate decesul barbatului.
Potrivit medicilor, barbatul a murit in urma unui infarct care a survenit, cel mai probabil, din cauza expunerii indelungate la soare. Cauza exacta a decesului urmeaza sa fie stabilita in urma unei necropsii.

Pentru prevenirea incidentelor in aceasta perioada cu temperaturi extreme, autoritatile recomanda populatiei sa asculte sfaturile medicilor si sa evite, pe cat posibil, expunerea prelungita la soare.

Meteorologii au emis, vineri, o avertizare Cod Galben de canicula, valabila in toate judetele din Romania. Avertizarea este valabila in intervalul 12 iunie, ora 12:00 - 13 iunie, ora 18:00. In aceasta perioada, vremea va fi caniculara, in special dupa-amiaza. Sambata si duminica temperaturile maxime vor atinge frecvent 35 - 36 de grade, iar pe areale restranse 37 - 38 de grade, indeosebi in zonele de campie.

"Va iubesc pe toti. Maine ma impusca"... Romanii si-au luat in 2009 aproape 95.000 de ani de concediu medical...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x