Antena Căutare

Sechestrați în paradis! Cum au rămas izolați pe continent african, doi tineri români

Pandemia i-a prins pe doi tineri din Braşov într-o expediţie prin Africa. Pentru că nu mai au voie să se deplaseze, vor petrece Paştele în Zimbabwe. Ceea ce nu îi supără prea tare. Locul în care s-au izolat seamănă cu un colţ de rai.

Fără voia lor, Maria şi Vlad vor petrece Paştele în Africa. Instalarea pandemiei de coronavirus i-a prins în timp ce făceau volutariat în Zimbabwe. Le este aproape imposibil acum să mai plece.

"Am plecat din Zimbawe, trebuia să ajungem în Malawi. Când am ajuns la granița cu Malawi ni s-a zis că s-au închis granițele pentru români și bulgari. Așa că ne-am întors în Zimbawe unde aveam prieteni și știam că avem un loc, avem unde să stăm până se calmează apele", spune Maria Iorga.

Suntem în Săptămâna Mare. Ce spune tradiția că trebuie să faci în aceste zile pentru a fi ferit de necazuri și pentru a fi sănătos tot anul

Acum încearcă se se bucure de fiecare clipă petrecută acolo.

"Suntem norocoşi că avem curte aici şi avem şi nişte oameni mişto, ne mai jucăm prin curte. Nouă, fetele, ni s-a pus pata că o să ne facem trupul de vară şi stăm foarte mult pe partea de mişcare, yoga, citim, mai producem ceva conţinut pe pagina noastră de Facebook."

Cei doi ţin un şi un jurnal de carantină.

"Noi ţinem un jurnal pe pagina noastră de Facebook, pe Snail Travel. Îi zice Snail Travel pentru că noi călătorim încet şi în jurnalul de carantină am ajuns la ziua 25," spune Maria Iorga.

Tinerii au făcut voluntariat în Tanzania, la o grădiniță, unde au predat yoga la o grădiniță. În Zambia au făcut voluntariat la o brutărie. Au vizitat unele dintre cele mai frumoase locuri din lume.

Grătar în miez de noapte, filmat cu drona. Cei 15 suceveni prinși, au de plătit 30.000 de lei

Să se întoarcă în ţară, acum, este greu, pentru că puţinele zboruri spre Europa care nu s-au anulat costă enorm.

"Ce vrem să spunem prin faptul că sunt foarte scumpe zborurile e că un zbor care în mod normal ar fi fost undeva între 300 şi 500 de euro acum a ajuns şi la 1.800 de euro," spune tânăra.

Oricât de bine s-ar simţi, dorul de casă nu le dă pace.

Urmări'i toată știrea, prezentată la Observator, accesând clipul video de mai sus.

Grătar în miez de noapte, filmat cu drona. Cei 15 suceveni prinși, au de plătit 30.000 de lei... Sute de tineri au adus bucurie în casele vârstnicilor singuri. Au inițiat campania"Adoptă un bunic"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x