Antena Căutare

Carantina nu poate continua la nesfârșit. Alexandru Rafila: „În mod evident, nu putem opri cu totul transmiterea”

România se va confrunta cu două vârfuri ale pandemiei de coronavirus, este de părere doctorul Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, care a subliniat că oamenii nu vor putea rămâne până în toamnă în izolare.

Doctorul Rafila a precizat că primul vârf al pandemiei se va forma, cel mai probabil după Paște, în jurul perioadei 25 aprilie - 1 mai, când este foarte probabil că vor crește contactele sociale.

Citește și: Cercetători din China, avertisment de maximă importanță pentru întreaga lume! „COVID-19 a suferit o mutație! Noua tulpină poate isca încă o pandemie!”

”Apoi, după aplatizarea acestor cazuri noi în cursul verii, vom asista la o nouă creștere în jurul lunilor octombrie - noiembrie, dacă până atunci nu vom avea la dispoziție mijloace terapeutice sau profilactice în ceea ce privește infecția cu noul coronavirus”, a spus medicul Alexandru Rafila, la Antena 3.

Citește și: Regulile esențiale, ca să te protejezi de coronavirus, după ce te întorci de la cumpărături! Cum trebuie să speli fructele și legumele

”Nu o să putem sta până în toamnă în izolare. Important este să luăm măsuri secvențiale atunci când există această posibilitate de creștere bruscă a numărului de cazuri, pentru a nu depăși capacitatea sistemului de sănătate”, a spus Rafila.

”Nu o să putem opri cu totul transmiterea, asta e evident”, a mai spus el.

Producătorii de medicamente: Rugăm populaţia să renunţe la obiceiul de a stoca medicamente, oricare ar fi acestea / Pute... Un bărbat din Galaţi a murit după ce a fost infectat cu coronavirus; el avea şi alte afecţiuni...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x