Carantină obligatorie pentru cei care vin din Italia, Franţa, Germania, Spania şi Iran

Persoanele care vin în România din Italia, Franţa, Germania, Spania şi Iran vor fi plasate în carantină, aceste ţări fiind considerate zone roşii din punct de vedere al riscului de infectare cu coronavirus, conform listei care a intrat în vigoare miercuri la ora 0:00. Cetăţenii sosiţi din oricare dintre celelalte state, considerate ca făcând parte din zona galbenă, vor fi izolaţi la domiciliu pentru 14 zile.

Institutul Naţional de Sănătate Publică a modificat, începând de miercuri, de la miezul nopţii, lista statelor considerate ca făcând parte din zona roşie, din punct de vedere al cazurilor de infectare cu coronavirus. Pe această listă figurează acum Italia, Franţa, Germania, Spania şi Iran.

Toţi cei care sosesc din aceste state vor fi plasaţi în carantină pentru 14 zile.

Toate celelalte state sunt considerate ca făcând parte din zona galbenă, astfel căpersoanele care se întorc din alte ţări decât cele enumerate ca făcând parte din zona roşie vor fi plasate în izolare pentru 14 zile.

Ordonanţa miliatară nr.3 prevede că ”se instituie măsura izolării la domiciliu sau, după caz, carantinării pentru toate persoanele care intră în România”.

Sursa : news.ro

Ultimele știri