Antena Căutare

Cardurile UNICE pentru mijloacele de transport în comun au fost retrase de Metrorex

Cardurile care puteau fi folosite atât la metrou cât şi pe mijloacele de transport în comun au fost retrase de Metrorex.

Cardurile care puteau fi folosite atât la metrou cât şi pe mijloacele de transport în comun au fost retrase de Metrorex.

Măsura a fost anunţată astăzi de companie. Motivul îl reprezintă datoriile de aproximativ 15 milioane lei pe care RATB le are de plătit Metrorex. Reprezentanţii RATB spun că suma a rămas neachitată "în contextul economic dificil".

Din 14 martie, Metrorex nu mai acceptă la plata călătoriei cu metroul cardurile Activ emise şi reîncarcate de RATB şi nici biletele unice RATB - Metrorex. Decizia a fost anunţată în urma încetării contractului încheiat între Regia Autonomă de Transport Bucureşti şi SC Metrorex SA.

Potrivit reprezentanţilor RATB, la sfârşitul anului trecut, debitul către Metrorex era de 17,3 milioane de lei, din care s-au achitat, de la începutul anului, 2.123.193 de lei. Marţi urmează să fie plătită suma de 1.993.523 de lei.

"Dorim să-i asigurăm pe partenerii noştri că RATB va depune toate efortuile pentru a-şi onora obligaţiile de plată"
, au aspus reprezentanţii RATB, care precizează că datoriile au rămas neachitate "nu din rea voinţă", "ci în contextul economic dificil traversat în ultimul an".

Aproximativ 25.000 de călători foloseau luna cardurile Activ. Pe cardurile Activ, funcţionale din 2006, călătorii puteau depune bani atât pentru transportul cu mijloace RATB, cât şi cu metroul.

Conducerea RATB a făcut un apel la conducerea Metrorex să revină asupra deciziei luate, pentru ca cetăţenii să poată beneficia şi pe viitor de facilităţile incluse în oferta comună, informează Mediafax.

Sursa: Antena 3

108 ani de când Traian Vuia a învăţat omenirea să zboare!... Bărbatul de 300 de kilograme a murit...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x