Antena Căutare

(P) Care este diferența dintre un șampon pentru bărbați și un șampon pentru femei?

Astăzi pe piață există un număr mare de șampoane și remedii pentru îngrijirea părului. Toate aceste produse pot fi împărțite în două grupuri mari: pentru bărbați și pentru femei.

sampon barbati si sampon femei Galerie
Astăzi pe piață există un număr mare de șampoane și remedii pentru îngrijirea părului. Toate aceste produse pot fi împărțite în două grupuri mari: pentru bărbați și pentru femei | Pinterest

Se poate părea că o astfel de diviziune nu este altceva decât un truc de marketing. Dar este? Cum diferă unele produse de altele? Să încercăm să ne dăm seama în acest articol.

Structura scalpului: caracteristici

A fost creat de natura însăși, astfel încât bărbații să aibă o circulație sanguină mai intensă și o structură a pielii mai densă. Glandele lor sebacee și sudoripare funcționează mult mai activ, iar nivelul de aciditate al scalpului este de 5,4. Majoritatea masculilor au părul scurt. Nu-l expun influențelor termice și chimice, astfel încât cerințele pentru produse cosmetice sunt foarte nepretențioase. Sarcina principală este să fii curat și proaspăt. Adesea, un produs masculin îndeplinește mai multe funcții simultan: șampon, balsam și, uneori, gel de duș.

Pentru femei, frumusețea părului este pe primul loc. Nivelul echilibrului acido-bazic este de 5,7. Ele își supun șuvițele la numeroase tratamente termice și chimice. Aceste proceduri usucă părul și îl fac mai fragil. Cosmeticele pentru buclele doamnelor sunt multe și variate.

Diferențe între produsele masculine și cele feminine

Fiecare tip de șampon ar trebui să își îndeplinească sarcinile, ținând cont de compoziția și structura părului și a scalpului.

Produsele de îngrijire a părului pentru bărbați ar trebui să curățe în mod eficient pielea capului de transpirație și secreții sebacee. Prin urmare, conțin o cantitate semnificativă de surfactanți (surfactanți).

Șampoanele pentru bărbați includ adesea următoarele ingrediente:
- Extracte de mentă sau mentol. Aceste substanțe nu au fost alese întâmplător - ajută la reducerea secreției glandelor sebacee și conferă prospețime suplimentară.
- Ingrediente care acționează pentru combaterea mătreții, cum ar fi zincul sau seleniul.
- Vitamine și minerale.

Părul femeilor necesită o îngrijire mai amănunțită. Șuvițele sunt adesea vopsite, ondulate, stilizate folosind clești. Toți acești factori deteriorează părul, contribuie la apariția uscăciunii și fragilității. Astăzi, fiecare client poate ridica o gamă întreagă de produse regenerante și hidratante. Șampoanele pentru femei conțin o mulțime de substanțe nutritive. Acestea includ uleiuri organice, extracte de fructe, vitamine etc. Aceste produse curăță ușor și îngrijesc în mod eficient podoaba capilară.

Astfel, pentru îngrijirea de zi cu zi, o persoană ar trebui să folosească un șampon care să se potrivească tuturor caracteristicilor sale individuale. Utilizarea produselor cosmetice adecvate este cheia unui păr sănătos și frumos.

Noi relaxări de la 1 august. Ce se întâmplă cu masca de protecție. Barurile și cluburile, deschise doar pentru persoane ... (P) Ce este medicina? Eşti făcut pentru această profesie şi o poţi practica cu succes?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x