Antena Căutare

Care este programul Metrorex de Sărbători 2021. Cum se va circula de Crăciun și de Revelion

Iată că Metrorex a făcut deja anunțul cu privire la cum va arăta programul de Sărbători de anul acesta. Astfel, aceștia au suplimentat trenuri pentru pentru preluarea fluxului crescut de calatori.

Care este programul Metrorex de Sărbători 2021. Cum se va circula de Crăciun și de Revelion
Care este programul Metrorex de Sărbători 2021. Cum se va circula de Crăciun și de Revelion | Hepta

Metroul din București va circula și pe durata Sărbătorilor de iarnă 2021, în condiții optime. În această perioadă, metroul va circula conform graficelor pentru zilele de weekend şi sărbători legale, atât pentru Crăciun, cât și pentru noaptea de Revelion.

Programul de Crăciun Metrorex 2021

În zilele de 25, 26 decembrie 2021 și 1, 2 ianuarie 2022, trenurile de metrou vor circula conform graficelor pentru zilele de week-end și sărbători legale. Astfel, pe Magistrala 1 (Pantelimon - Dristor 2), Magistrala 2 (Berceni- Pipera), Magistrala 3 (Preciziei- Anghel Saligny), Magistrala 4 (Gara de Nord 2- Straulesti) si Magistrala 5 (Eroilor 2 - Valea Ialomitei/Raul Doamnei) circulația trenurilor de metrou se va desfășura la un interval de 10 minute.

Citește și: Program magazine și mall-uri de Crăciun 2021. Ce supermarketuri și centre comerciale sunt deschise pe 24, 25, 26, 27 decembrie

Programul Metrorex de Revelion 2022

În noaptea de Revelion, 31 decembrie 2021/01 ianuarie 2022, pe toate magistralele, circulația trenurilor de metrou se va desfășura la un interval de aproximativ 10 minute, între orele 23:00 - 01:00 și de 20 minute între orele 01:00- 05:00.

Citește și: Program magazine și mall-uri de Crăciun 2021. Ce supermarketuri și centre comerciale sunt deschise pe 24, 25, 26, 27 decembrie

În perioada 27 - 31 decembrie a.c., pentru preluarea fluxului crescut de călători, se vor introduce în circulație trenuri suplimentare, potrivit observatornews.ro.

Ce măsuri de relaxare s-ar putea impune de Crăciun și de Revelion

Autoritățile pregătesc măsuri de relaxare pentru perioada sărbătorilor de iarnă. Aceștia au în vedere circulația liberă atât pentru persoanele vaccinate, cât și nevaccinate în noaptea dintre ani. Ce măsuri vrea să adopte CNSU.

Atenți la a menține o ordine publică, autoritățile vor adopta măsurile astfel încât să țină cont de protejarea oamenilor împotriva coronavirusului, dar și a noii tulpini sud-africane Omicron.

Potrivit aceleiași surse, CNSU (Comitetul Național pentru situații de Urgență) va adopta mâine o nouă hotărâre prin care va introduce testarea PCR la intrarea în ţară pentru toţi cetăţenii care vin din afara UE.

Autoritățile pregătesc măsuri mai blânde pentru zilele de sărbătoare, iar cei mai bucuroși sunt agenții economici care vr putea funcționa până la ora 23.00 și nu până la 21.00, ca până acum. Având în vedere faptul că supermarketurile se vor aglomera în perioada aceasta, măsura prelungirii programului vine în sprijinul tuturor.

În urma apariției cazurilor de Omicron, varianta sud-africană a coronavirusului, în România, s-au luat o serie de măsuri care să reducă răspândirea acestui virus și aducerea lui în țară.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat, duminică, după şedinţa de la Palatul Victoria, că persoanele din state terţe vor trebui să prezinte un test PCR, nu mai vechi de 48 de ore, la intrarea în ţară.

Cei nevaccinaţi vor sta 10 zile în carantină și se impune carantină pentru cetăţenii UE care nu sunt vaccinaţi sau trecuţi prin boală. Din 20 decembrie, România va implementa formularul de localizare a pasagerului, potrivit news.ro. Potrivit acestuia, dacă persoanele nevaccinate şi care nu au trecut prin boală nu prezintă test PCR realizat cu 72 de ore înaintea călătoriei, vor intra în carantină timp de 14 zile.

Crăciun 2021: tradiții, obiceiuri și superstiții în Ajunul Crăciunului și pe 25 decembrie. Ce nu e bine să faci... Lista țărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată. Ce se întâmplă cu Republica Moldova și cine e scutit de carantin...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x