Care sunt cele mai populare nume de copii în 2021. Idei pentru viitorii părinți

Listele cu nume pentru copii se schimbă de la un an la altul, dar sunt unele care au reușit să rămână la "Favorite" timp îndelungat. Iată ce nume sunt la modă în 2021 și care sunt în topul preferințelor părinților.

Cele mai populare nume de copii în 2021 și câteva dintre semnificațiile acestora

Shutterstock

Când vine vorba de numele copiilor, viitorii părinți au de unde alege. Fie merg cu valul și urmează un trend, fie aleg numele cuiva din familie sau numele nașilor de botez, de cele mai multe ori. Dacă sunt dispuși să caute liste pe Internet, ei vor observa că numele se schimbă de la un an la altul, dar sunt și unele care probabil că nu se vor învechi niciodată.

Care sunt cele mai populare nume pentru copii în 2021. Idei pentru viitorii părinți

Iată ce nume pentru copii sunt la modă în 2021 și care sunt preferatele părinților, până acum. Lista se împarte în două, desigur: nume pentru fetițe și nume pentru băieței. Sigur, sunt și variante unisex, mai rare.

Se spune că numele copilului îi influențează acestuia destinul, așa că părinții trebuie să îl aleagă cu grijă și să fie atenți și la semnificație. Nu în ultimul rând, prenumele copiilor trebuie să se potrivească și cu numele de familie, așa că procesul de alegere nu este neapărat unul simplu. Sunt și cazuri când părinții chiar au divergențe pe această temă.

Top nume pentru băieți, în 2021

Printre cele mai populare nume de băieți în 2021, până acum, scrie site-ul totuldespremame.ro, sunt: Alexandru, care înseamnă "apărător al oamenilor"; Arthur = "piatră, vultur", Casian - (latină – cassus = "nobil"), Cosmin ("ordine" și "ornament, podoabă"), Damian = "a domestici" sau "a îmblânzi", Darius = "cel care nu renunță la bine", Eric = "conducător etern, cu putere veșnică", Felix, Flavius (care se traduce prin "de aur"), Gabriel = din ebraică, "Dumnezeu este puterea mea", Iustin = înseamnă "corect, just", Leonard - "viteaz ca un leu", Matei = "darul lui Dumnezeu", Oscar = "iubitor de cerbi" sau "sulița lui Dumnezeu", Patrick - care înseamnă "nobil", Radu - se traduce prin "fericit", Rareș = "vitejie, îndrăzneală", Robert = înseamnă "plin de faimă", Ștefan - care înseamnă "încoronat", Tudor = "darul lui Dumnezeu", Vladimir / Vlad = "regal, om al poporului, cel ce poartă pacea", Victor = "victorios", dar și Zoltan, care este de origine maghiară și se traduce prin "viață".

Citește și: Cele mai populare nume de băieți în 2020 și ce semnificație are fiecare dintre ele

Top nume pentru fete, în 2021

Printre cele mai populare, până acum, scrie site-ul totuldespremame.ro, sunt: Anastasia = „reînviere", Anita - o variantă a prenumelui Ana, Andreea (rămâne în top datorită Sfântului Andrei, considerat ocrotitor al României), Agatha (care înseamnă "bun"), Anisia (se traduce prin "unic"), Amira ("prințesă"), Eliana (poate fi un derivat al prenumelui Elena = "soare"), Felicia = "fericire, noroc", Greta = reprezintă prescurtarea de la numele Margareta, cu origini în cuvântul grecesc "margarites", tradus prin "perlă", Iarina = de origine slavă, înseamnă "lumină", Lucia = "lumină", Miruna - este întâlnit aproape exclusiv în România și s-ar traduce prin "pace", Milena - tradus prin "milostiv, drag", Monica, Nadia = diminutiv de la numele rusesc "Nadejda", care se traduce prin "speranță", Otilia (care înseamnă "patrie"), Ofelia = "ajutor, avantaj", Teodora/Theodora - la fel ca Teodor/Theodor, se traduce prin "darul lui Dumnezeu", Xenia (se traduce prin "ospitalitate"), Zina (un nume de fetiță africană care înseamnă "spirit secret") și Zella (care înseamnă "căreia nu îi lipsește nimic"), dar în aceeași listă mai pot exista și: Luna, Iris, Ava, Cora, Clara, Nora, prenume întâlnite des în străinătate și aproape deloc în România.

Citește și: Cele mai populare nume de fete în 2020. Ce semnificație au acestea

Ultimele știri