Antena Căutare

Care sunt șansele de a te infecta cu noul coronavirus în avion. Avertismentul unui profesor: ”Rata de transmitere a virusului este foarte mică!”

O călătorie cu avionul ar putea să ți se pară periculoasă în această perioadă, când numărul infecțiilor cu noul coronavirus crește de la o zi la alta, însă un studiu a arătat că șansele de transmitere a virusului în timpul zborului sunt foarte mici. 

Care sunt șansele de a te infecta cu noul coronavirus în avion. Avertismentul unui profesor: ”Rata de transmitere a virusului este foarte mică!”

Potrivit CNN, mai mulți experți care au analizat mai multe cazuri, șansele să te infectezi cu noul coronavirus în timpul unui zbor sunt foarte mici.

Potrivit sursei citate, din 328 de pasageri și membri ai unui echipaj care au fost testați pentru SARS-COV-2 după ce s-a aflat pe un zbor între SUA spre Taiwan, doar 12 pacienți erau simptomatici.

Crește din nou numărul cazurilor de coronavirus din România. Sunt peste 76.000 de persoane infectate, iar numărul bolnavilor de la ATI se apropie de 500

Aceștia susțin, de asemenea, că în ultimele luni au existat cazuri de pasageri care au transmis virusul către ceilalți de la bord, însă rata de transmitere este mică.

De asemenea, un alt studiu apărut în publicația JAMA Network Open a arătat cum se poate răspândi coronavirusul în timpul unei curse de patru ore de la Tel Aviv la Frankfurt. Mai exact, doi pasageri care stăteau pe locurile din spate au luat coronavirusul după ce au stat de partea cealaltă a culoarului față de șapte pasageri care erau infectați anterior, fără să știe acest lucru.

O explicație pentru aparentul risc redus din avioane este faptul că aerul din aeronavele comerciale moderne este înlocuit cu unul proaspăt la fiecare 2-3 minute, iar cele mai multe dintre ele sunt dotate cu filtre care opresc 99,99 dintre particule.

Un nou simptom COVID-19 dă peste cap recomandările medicilor: „Se transmite și așa! Masca nu este suficientă”

De asemenea, autoritățile au luat măsuri drastice pentru a preveni infecțiile cu noul coronavirus, și anume purtarea măștilor de protecție, verificarea temperaturii, curățarea intensivă a cabinei, precum și limitarea mișcării pasagerilor în timpul zborului.

Arnold Barnett, profesor de statistică la Sloan School of Management de la MIT, a încercat, în cadrul unui studiu recent, să calculeze șansele de a te infecta cu coronavirusul în timpul unui zbor scurt. Rezultatul? Riscul de a lua virusul în timpul unui zbor scurt, efectuat cu o aeronavă cu câte trei scaune pe fiecare parte a culoarului -precum Airbus 320 sau Boieng 737, în care toată lumea poartă mască, este de 1 la 4.300.

Încă un cadru medical a fost ucis de coronavirus. Aurelia era medic de familie și s-a stins la o zi după ce fusese internată în București

În cazul în care locul din mijloc este liber, șansa de a te infecta scade la 7.700. Acesta precizează, de asemenea, că șansele sunt mai scăzute pentru părțile de lume cu mai puține infecții și mai mari pentru zborurile de cursă lungă.

Iohannis a promulgat legea prin care sectorul de construire a navelor este introdus în categoria locurilor de muncă în c... Cand se impune realizarea unui CT cerebral...
Zodii ghinioniste în ziua de 4 iunie 2023. Trei nativi care se vor confrunta cu probleme
Astrele vorbesc despre trei zodii ghinioniste în ziua de 4 iunie 2023. Acești trei nativi se...
Horoscopul zilei de 4 iunie 2023. Berbecii trebuie să fie atenți la bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 4 iunie 2023 spune că Berbecii trebuie să fie atenți pe plan financiar...
Parteneri
Cel mai bun smoothie antiinflamator. Nutriționiștii îl recomandă pentru micul dejun
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x