Antena Căutare

Atenție! Viperele, mai periculoase ca niciodată în următoarele luni! Care sunt simptomele care apar în urma intoxicației cu venin

Atenţie în ce zone de munte mergeţi pentru că în perioada aprilie - octombrie pot să vă iasă în cale viperele! Aşa că dacă aţi observat o astfel de reptilă, ocoliţi-o fără a o provoca. Dacă e foarte aproape, rămâneţi nemişcat, pentru ca, în general, se îndepărtează singur.

Atenţie în ce zone de munte mergeţi pentru că în perioada aprilie - octombrie pot să vă iasă în cale viperele! Aşa că dacă aţi observat o astfel de reptilă, ocoliţi-o fără a o provoca. Dacă e foarte aproape, rămâneţi nemişcat, pentru ca, în general, se îndepărtează singur. Un câine a avut suferit după ce s-a apropiat prea mult de o viperă într-o pădure din Cluj-Napoca. Iar în această dimineaţă un angajat al unei fabrici de armament din Gorj a muşcat de o viperă pe care încerca să o scoată dintr-o clădire.

Vipera berus, găsită în pădurea Făget din Cluj Napoca, este cea mai răspândită. O întâlnim la marginea pădurilor de brad, cât şi în interiorul codrilor, acoperită de frunze ori pe stânci. Căţelul din imagine a fost muşcat în zona nasului, iar imediat după atac a fost dus la cabinetul veterinar pentru îngrijirile necesare.

Mult mai periculoasă este vipera cu corn, cea care trăieşte în vestul României, urmată de vipera fără corn, din zona Transilvaniei.

”Niciodată o viperă nu va veni dupa animal sau după om sa atace, ci doar in cazul in care este incoltita. Singura ei armă este gura şi prin muşcătură poate să ţină inamicul departe”, a declarat Ovidiu Oșan, medic veterinar.

Specialiştii recomandă în cazul în care o persoană este muşcată de un şarpe să îşi păstreze calmul şi să se prezinte de urgenţă la spital.

Pericol în multe zone din România! Ce se întâmplă CHIAR ACUM din cauza temperaturilor ridicate din octombrie!

”Intoxicaţia din cauza veninului dă senzaţia de rău, poate să dea hipotensiune, dă o eurpţie ca de alergie în zona unde este muşcat pacientul. 07.20 Lăsăm segmentul respectiv în repaus, punem o pungă cu gheaţă deasupra şi ne prezentăm într-un serviciu medical care va decide dacă sunt semne de muşcătură veninoasa sau nu.

Semnele muşcăturii de viperă sunt: durerea acută, umflarea zonei afectate, semiconştienţa, senzaţie de greaţă, vomă, dar si tulburări de vedere.”, a declarat și Adela Golea, directorul medical al Spitalului de Urgenţă Cluj.

Acum viperele sunt în perioada de împerechere, aşa că posibilitatea de a le întâlni pe cărările montane este foarte mare. Atât vipera berus cât şi cea cu corn sunt specii protejate de lege, iar specialiştii spun că sunt folositoare pentru că se hrănesc cu răzătoare.

+

Șofer beat, prins pe Autostrada București - Ploiești. Bărbatul a leșinat când sufla în etilotest. Video... Grindina cât oul de porumbel la Giurgiu. Trei minute de ploaie a distrus toate culturile. Video...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x