Antena Căutare

Este alertă alimentară! Carne de mici infestată cu Salmonella pune în pericol sănătatea oamenilor

Este alerta alimentară, din nou, în judeţul Mureş! La nici două săptămâni de când peste o tonă şi jumătate de carne de mici, infestată cu Salmonella, a fost retrasă din mai multe magazine din oraşul Târgu Mureş, acelaşi procesator a anunţat acum că i-a fost livrat un alt lot de carne neconformă pentru pastă de mici.

Alertă alimentară în judeţul Mureş! La nici două săptămâni de când peste o tonă şi jumătate de carne de mici, infestată cu Salmonella, a fost retrasă din mai multe magazine din oraşul Târgu Mureş, acelaşi procesator a anunţat acum că i-a fost livrat un alt lot infestat cu Salmonella

Problemele continuă la procesatorul de carne din Târnăveni care aprovizionează cel puțin un mare lanț de magazine din România. Încă un lot de carne, de această dată fiind vorba de „carne porc lucru", în total circa 1000 de kilograme, de la același procesator, a fost distrus ca urmare a faptului că analizele de laborator au stabilit că este infestat cu salmonella.

Directorul executiv DSVSA Mureș Sandor Kincses a declarat în exclusivitate pentru Agenda de Mureș în această dimineață, că probele au fost prelevate vineri de la lotul cu pricina, iar luni rezultatul a confirmat existența salmonellei în două din cinci probe. „După problemele depistate la carnea de mici, ei sunt obligați să trimită probe pentru salmonella timp de 30 de zile. Toate au fost negative până la lotul de vineri despre care aveam și noi bănuieli, fiind vorba de ,,carne porc lucru'' folosită și pentru pasta de mici, iar analizele efectuate pe eșantioanele de carne de vită și ovină de la producători din România folosite la obținerea pastei de mici au avut rezultate negative.

Acum analizele au confirmat infestarea cu salmonella în cazul acestui lot de carne de porc lucru, în total fiind vorba de 1000, 1050 de kilograme. În cursul acestei săptămâni întreaga cantitate a fost distrusă și s-a făcut din nou dezinfectarea spațiului de lucru. Mai mult, am înțeles că firma din Tîrnăveni a renunțat la acel furnizor, deși s-ar putea ca problema să nu fie nici la acesta, fiind vorba de un lanț mai lung de la producător și până aici", a declarat Sandor Kincses potrivit căruia carnea de porc, provenită din Spania, era folosită ca materie primă și nu a ajuns de această dată în magazine. „Ei au respectat toate procedurile, imediat ce au primit buletinul de analiză ne-au anunțat și au chemat firma care preia carnea pentru a o denatura", a mai spus directorul executiv al DSVSA Mureș care susține că în cazul produselor refrigerate este aproape imposibilă intervenția pentru oprirea de la vânzare a acestora în condițiile în care analizele de laborator sunt gata după 72 de ore, iar confirmarea oficială ajunge în cea de-a patra zi la procesator, termenul de valabilitate al produselor acestuia fiind uneori de maximum 5 zile. „Ar însemna să pună produsul în vânzare cu o zi înainte de expirare", susține Sandor Kincses care a confirmat de asemenea informația venită din partea unor angajați ai companiei potrivit cărora suspiciunile inițiale că salmonella ar fi putut să apară de la angajații firmei din Târnăveni au fost înlăturate, analizele în cazul lor fiind negative.

Lot de biscuiţi, retras de la comercializare de către Kaufland, existând depăşiri la parametrul sulfiţi; produsul poate ... Blocuri noi și moderne pentru medicii din Galaţi! Ce categorie de medici va beneficia de locuințe și cum se pot înscrie ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x