Antena Căutare

Casatoria, o afacere pentru slujitorii Domnului. Vezi cum sunt negociate tarifele!

Sfanta taina a casatoriei a devenit o afacere pentru slujitorii Domnului, care isi negociaza tarifele ca la piata. Preturile difera de la o biserica la alta, in functie de zona in care se afla lacasul de cult.

1.200 de lei. Atat trebuie sa plateasca mirii, daca vor sa-si jure iubire vesnica intr-o catedrala din centrul Capitalei. Tariful pe care il pretinde preotul e, atentie, negociabil si include doar slujba. Restul trebuie adus de acasa.

Fiecare preot isi stabileste singur tariful. Chiar daca, la inceputul anului trecut, Patriarhia Romana discuta despre stabilirea unor preturi maxime. Pentru nunti, cel mult 1.000 de lei, iar pentru botezuri 500 de lei.

In unele locuri, ceremoniile religioase au devenit insa un lux.

In Bucuresti, o nunta ajunge chiar la 1.500 de lei, in functie de zona in care se afla biserica. In centru e, de obicei, si cel mai scump. Botezurile ajung la maximum 500 de lei.

In provincie, nunta sau botezul costa ceva mai putin.

In Deva, un botez nu depaseste 50 de lei, iar o nunta costa maximum 100 de lei. In Oradea, un botez e taxat cu intre 50 si 150 de lei, iar o nunta incepe de la 250 si poate ajunge pana la 500 de lei. In topul celor mai scumpe parohii se afla Pitestiul. Aici, un botez poate ajunge la 400 de lei, iar o nunta la 700 de lei.

Patriarhia Romana nu a dorit sa comenteze informatiile.


Ministrul Agriculturii: "Laptele vandut in magazine nu este natural. Este produs din lapte praf"... Bolnavii care sufera de cancer tiroidian risca sa ramana fara tratament...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x