Antena Căutare

Case la 3.000 de euro, pentru români! Cum arată locuințele și ce trebuie să faci

Românii au șansa să își cumpere locuințe contra sumei de doar 3.000 de euro! Cum arată și ce trebuie să faci ca să ai o asemenea casă?

Românii au șansa să își cumpere locuințe contra sumei de doar 3.000 de euro! Cum arată și ce trebuie să faci ca să ai o asemenea casă?

O locuinţă ca în reviste şi cu bani puţin. Vorbim de un trend tot mai prezent în ţările vestice, care a ajuns şi la noi: casele construite din containere.

Este opţiunea pe care o au cei care vor o casă de vacanţă la standarde înalte sau un spaţiu de lucru modern, fără un buget generos. Şi nu sunt singurele exemple. În România avem chiar şi şcoli construite din containere. Toate au însă şi câteva. dezavantaje.

Banalul containerul poate fi transformat, cu puţină creativitate, într-o garsonieră cochetă sau într-un spaţiu de lucru prietenos. Iată cum începe totul.

Unii transformă containerele fie în locuinţe de vacanţă, fie în birouri. Cum este şi acesta, care are toate dotările. Inclusiv o baie proprie şi un colţ mobilat, pentru relaxare.

Un singur container poate fi cumpărat cu 3.000 de euro. Sunt firme care s-au specializat în astfel de construcţii. Şi au clienţi care cer. containere personalizate. Odată transformate în locuinţe pot ajunge, în funcţie de dotări, la un cost de 20.000 de euro.

Pentru astfel de locuinţe nu aveţi nevoie de o autorizaţie de construcţie. Însă, pentru a fi eficiente energetic, stratul de izolaţie termică trebuie să fie de aproape 30 de centimetri, faţă de circa 10 centimetri, la o casă normală. În plus, piesele pot fi montate oriunde. Pentru prima dată în ţara noastră se fabrică şi containere expandabile. Unul a intrat deja în posesia Armatei Române!

Deşi sunt ieftine şi uşor de construit, durata lor medie de rezistenţă este de 15-20 de ani, spun specialiştii.

Școlile se închid vineri! Ministerul Educației a făcut anunțul oficial... Criză uriașă în România! Autoritățile sunt în stare de alertă și încearcă să găsească soluții...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x