Antena Căutare

Castelul Bran, a doua cea mai scumpa proprietate din lume!

Castelul Bran face profit de peste un milion de euro pe an si estimata ca fiind a doua cea mai scumpa proprietate din lume. Profitul nu vine doar din vanzarea de bilete, ci si din suvenirurile comercializate la magazinul din curte si organizarea de evenimente.

Directorul muzeului, Alexandru Priscu, a declarat ca, in primele sase luni ale acestui an, Branul a fost vizitat de 201.254 persoane. Totusi, estimarile arata ca pana la finele anului castelul va fi vizitat de 570.000 de turisti, ceea ce va genera venituri de 12 milioane de lei, in crestere cu aproximativ 20% fata de anul trecut.

Castelul a fost clasat de Forbes pe locul doi in topul celor mai scumpe proprietati din lume, fiind evaluat la 140 de milioane de dolari. Bazele lui au fost puse de cavalerii teutoni in 1225, cand a fost construita o fortificatie din lemn. In 1377 sasii au contruit o noua cetate de aparare. Asa a luat nastere Castelul Bran. In 1920, Consiliul Orasenesc Brasov a donat Castelul reginei Maria ca recunostinta pentru infaptuirea Marii Uniri de la 1918. Branul a ajuns in proprietatea statului in 1948 si a fost restaurant in anii'90.

Profitul nu vine doar din vanzarea de bilete, ci si din suvenirurile comercializate la magazinul din curte si organizarea de evenimente. Doar in luna august la Castel vor fi doua festivaluri de jazz. La unul dintre ele biletele costa 150 de lei. In plus, proprietarii au de gand sa deschida o cafenea-muzeu si sa amenajeze spatii de cazare in fosta casa a administratorului. Bani frumosi se fac si din organizarea de nunti. O ceremonie costa intre 8.000 si 10.000 de euro, pretul exact nefiind facut public. Biletul de intrare costa 25 de lei.

Pe primul loc in topul Forbes este o proprietate de 165 de milioane de dolari din Beverly Hills, California, construita in 1926 si in care s-a filmat "The Godfather". Locul trei este ocupat de o proprietate detinuta de printul saudit Bandar bin Sultan in bine cunoscuta statiune de ski Aspen si care este evaluata la 135 de milioane de dolari.

Foto: Intact Images

Suntem in top! Pe primul loc in clasamentul arestatilor din Oslo... Mai multe fotografii ale lui Constantin Brancusi cu autograful acestuia au fost furate!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x