Antena Căutare

Cât a ajuns să coste doar ca să îți așezi cearșaful pe o plajă din Mamaia. Turiștii sunt revoltați

Turiștii au rămas uimiți când au aflat ce taxă li se percepe în acest an pe o plajă privată din Mamaia, doar pentru a sta la soare pe propriul cearșaf. Un operator privat de plajă din Mamaia a comunicat pe internet prețul uriaș, pentru un metru de nisip. Iată despre ce este vorba!

plaja
Și an acest an, taxele de pe litoralul românesc îi nemulțumesc pe turiști | Profimedia

Stațiunea Mamaia de pe litoralul românesc a fost adesea comparată cu destinațiile de lux din străinătate, însă nu datorită serciviilor impecabile, ci din cauza prețurilor exorbitante. Se pare că zicala „te costă și să respiri” se poate aplica și în acest an, dacă e să luăm în considerare taxele uriașe care se impun în unele zone, chiar și pentru serviciile de bază.

Multe persoane aleg să reducă din aceste costuri, optând pentru evitarea taxelor pentru închirierea sezlongului, de pe plajă. Astfel, există varianta ca turiștii să se relaxeze direct pe nisip, pe cearșafuri.

Cu toate acestea, în anumite situații, cei aflați în vacanță află că nu au voie să își așeze lucrurile unde doresc, fiind totodată și taxați cu sume mari pentru a sta pur și simplu pe sol, pe cearșaf, într-un loc mai aproape de mare.

Citește și: Care este explicația pentru ceața densă care a cuprins litoralul românesc. Ce spun specialiștii despre „fenomenul straniu”

În stațiunea Mamaia, administratorii unor plaje private au ajuns să perceapă o taxă de cearșaf mai mare chiar decât închirierea pe o zi a unui șezlong în alte locații.

Cât trebuie să plătești pe unele plaje din Mamaia pentru a-ți așeza cearșaful

Pentru a descuraja practica utilizării cearșafului pe plajă, cei mai mulți dintre administratorii de plaje de pe litoralul românesc au aplicat o taxă pentru închirierea zonei de lângă mare. Operatorii privați sunt obligați prin lege să lase 30% din suprafaţa sectorului de plajă la liber, pentru orice turist care vrea să se așeze pe prosop sau cearşaf.

În plin sezon, acest lucru nu pare a fi mereu respectat, iar turiștii care nu cumpără șezlong sunt adesea trimiși în zone mărginașe, departe de mare, în spatele șezlongurilor.

Astfel, și în acest an, turiștii care merg la plajă, în Mamaia Nord, nu se pot așeza unde doresc fără să plătească. Cei care vor petrece câteva zile de relaxare la malul Mării Negre vor fi nevoiți să scoată din buzunar sume considerabile, atât pentru un șezlong, cât și pentru un „petic” de nisip pe care să-și așeze cearșaful de acasă.

Mai exact, pentru închirierea unui loc pentru cearșaf, cu mărime 1.4 x 2 metri, în fața șezlongurilor, pe o plajă privată, tariful este de 200 ron/zi sau 1500 euro/sezon, informează Adevărul. Anunțul operatorului privat a stârnit controverse în mediul online.

„Plaja şi restaurantul complexului sunt destinate exclusiv rezidenţilor şi invitaţilor acestora. Tariful solicitat pentru amplasarea cearşafurilor în alte zone decât cea alocată acestora este menit să descurajeze comportamentul clienţilor din afara complexului care se aşază cu cearşaful în faţa primului rând de umbrele, nu în zona alocată acestora, conform legii”, este explicația dată de complexul din Mamaia, care administrează plaja cu pricina.

Citește și: Plaja semi sălbatică din România care arată ca în Grecia. Are nisipul fin și apa turcoaz, iar prețurile sunt accesibile

30% din plajă trebuie lăsată liberă, prin lege, pentru cei ce nu doresc să cumpere șezlong

Într-un scenariu ideal, administratorii trebuie să împartă plajele în porțiuni, atât pentru turiștii care vor să stea pe cearșaf, cât și pentru cei ce aleg șezlongurile, astfel încât nicio categorie să nu fie defavorizată.

„Dacă cearşaful este aşezat în zona plajei cu destinaţie comercială închirierii de şezlonguri cu siguranţă poate percepe tarif. E clar că vorbim de un tarif descurajator, mă gândesc că nimeni nu.... la banii ăștia mai bine îţi închiriezi o cameră de hotel”, a declarat Horia Constantinescu, şef ANPC, potrivit Antena 3 CNN.

Alertă ANM! Cod portocaliu de averse, descărcări electrice și vijelii, în mai multe zone din țară. Ce județe sunt vizate... „Ce ne puneți în mâncare” – o nouă campanie Observator, Antena 1 Luni, 10 iulie, ora 19:00...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x