Cei care au vrut să-şi umple cămara pentru iarnă au avut de unde, şi asta pentru că zeci de producători locali din judeţul Hunedoara au pus pe tarabe tot felul de bunătăți, care mai de care mai gustoase. Şi cum roadele toamnei au fost strânse deja de gospodarii locului, de pe mese nu lipsit zacusca, făcută după reţete autentic româneşti sau fructele proaspăt culese din livezi.
„Sunt făcute cu ardei de la noi din grădină, ciupercile sunt culese de noi. Producem mere şi pere. Am început să le cultiv cu soţul ca hobby, iar de la un hobby am început să facem cât mai multe, şi iată-ne aici", potrivit unui producător local.
Iar pentru că există toamnă şi fără un desert de sezon, dulcețurile, prăjiturile şi tradiţionalele plăcinte au fost nelipsite. "Plăcintă întinsă, cu brânză sărată, cu măr. Le preparăm cu făină, lapte, ouă. Le frământă, întindem foarte mult, cât marfa".
Află cât de mult au crescut prețurile acestor produse pe observatornews.ro.