Antena Căutare

Cât a ajuns să coste un loc de veci în București. Unele spații se vând la preț de garsonieră

Dacă traiul e tot mai scump în zilele noastre, nici în lumea celor veșnice lucrurile nu stau diferit. Locurile de veci din București se vând pentru niște sume uriașe.

colaj de imagini cu locuri de veci din bucuresti Galerie
Dacă traiul e tot mai scump în zilele noastre, nici în lumea celor veșnice lucrurile nu stau diferit. Locurile de veci din București se vând pentru niște sume uriașe | Profimediaimages.ro

În București există 27 de cimitire. Nu se știe concret câte locuri de veci există și nici câte sunt disponibile. Cert este că cererea e mare și, din cauza prețurilor exorbitante, oamenii aleg să le cumpere din timp.

Pentru că, da, achiziționarea unui loc de veci în București funcționează după aceleași principii ca și piața de imobiliare din acest oraș. Practic, multe cimitire devin, în mod ironic, o reprezentare a ”vieții de apoi” din Capitală.

Citește și: Cât a ajuns să coste brânza. E mai scumpă decât carnea de porc în magazine

Cât a ajuns să coste un loc de veci în București

Prețurile sunt uriașe peste tot, cu toate că două cimitire sunt considerate de lux. Cei care vor să aibă parte de ”somnul de veci” în compania selectă a unor personalități de seamă trebuie să scoată din buzunar de la 4.000 până la 50.000 de euro.

În cimitirul Bellu, de exemplu, o criptă de lux poate fi achiziționată cu sume cuprinse între 10.000 și 50.000 de euro, adică la preț de garsonieră într-un cartier bun. Un loc modest, de doar 5 metri pătrați, este vândut cu 4.000 de euro.

Și în cimitirele Reînvierea, Herăstrău spațiile se vând cu sume uriașe. Oamenii fac bișniță cu mormintele și încearcă să convingă încă din descriere. ”2 locuri de veci, 6m2,cimitirul Bellu ortodox, cruce și borduri din piatra.nu accept schimb. Pret negociabil.”, scrie o persoană care oferă două cripte contra sumei de 10.000 de euro.

Citește și: CFR Călători scumpește biletele de tren. Cu cât se majorează prețurile de la 1 iulie 2022

Altcineva vinde două locuri în același loc pentru 15.000 de euro. În Reînvierea, unde proprietarii au chiar și promoții pentru doritori, o criptă cu trei locuri poate fi achiziționată pentru 7.000 de euro, prețul pentru o mașină decentă. În cimitirul Sf. Vineri București, pentru o suprafață de 9mp cineva cere 20.000 de euro.

În Cimitirul Izvorul Nou, 5 locuri morminte cimentate, etajate și zidite sub formă de monument funerar costă doar 20.000 de euro. Proprietarul precizează că suprafața criptei este de 6 metri pătrați.

Nici în Colentina nu este cu mult mai ieftin. O capelă cu trei cripte, cu o suprafață de 6 metri pătrați, este vândută cu 10.000 de euro pe Olx.

Citește și: Cum îți prelungești certificatul de vaccinare pe certificat-covid.gov.ro. Pas cu pas tot ce trebuie să faci

Alexandru Rafila, anunț de ultimă oră pentru părinții din București. Ce măsuri au fost luate pentru copiii cu simptome d... Cine e fotbalistul pe care Dani Mocanu l-a amenințat cu o armă albă. Ce i-ar fi făcut într-o parcare a dus la reținerea ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x