Antena Căutare

Cât de scump este testul pentru coronavirus! „Acesta este motivul pentru care nu putem face teste pentru COVID-19 la cerere!”

Costul unui test pentru coronavirus a fost dezvăluit de medicul Virgil Musta, care a explicat căeste  important ca măsurile de prevenţie să fie respectate, astfel încât numărul persoanelor care ajung să aibă nevoie de testare să fie cât mai mic. 

Cât de scump este testul pentru coronavirus! „Acesta este motivul pentru care nu putem face teste pentru COVID-19 la cerere!”
Cât de scump este testul pentru coronavirus

Odată cu creşterea numărului de persoane infectate cu coronavirus în România, a crescut şi numărul persoanelor care au nevoie să fie testate.

Numai la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara sunt realizate aproximativ 100 de teste pe zi. Pentru asta, doi medici lucrează de dimineaţa până seara.

Potrivit medicului Musta, pentru un singur test spitalul plăteşte aproximativ 200 de lei, iar numărul acestor teste este limitat.

Cele mai mari mituri despre coronavirus, spulberate de specialiști! Ce se întâmplă cu COVID-19, pe măsură ce se încălzește vremea

„Acesta este şi motivul pentru care nu putem face teste la cerere. Noi ne-am aprovizionat, dar dacă se vor termina testele va fi o problemă în testare. Această problemă există şi în Italia. Nici o ţară mai bogată decât România nu poate face un număr nelimitat de teste”, a explicat medicul Virgil Musta, potrivit adevarul.ro.

Coronavirus, gripă sau răceală? Tabelul ce îți arată CLAR dacă este posibil să te fi infectat cu COVID-19, după simptome – Foto

Medicul timişorean a declarat că persoanele care sunt supuse testului sunt decise de Direcţia de Sănătate Publică, în urma analizei făcute de epidemiologi.

Tulcea: Un bărbat de 48 de ani, care s-a întâlnit cu un prieten venit din Italia, suspect de infectare cu coronavirus... Breaking News! Primii români morți din cauza coronavirusului! Două surori au fost ucise de COVID-19!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x