Antena Căutare

Cât de repede te poți infecta cu noul coronavirus la restaurant. Pericolul e mai mare decât crezi (VIDEO)

Deschiderea restaurantelor ar putea să determine apariția unor noi cazuri de coronavirus, întrucât infectarea se poate face foarte ușor, potrivit unui experiment inedit, ce a fost realizat în Japonia. 

Cât de repede te poți infecta cu noul coronavirus la restaurant. Pericolul e mai mare decât crezi (VIDEO)
Cât de repede te poți infecta cu noul coronavirus la restaurant. Pericolul e mai mare decât crezi (VIDEO)

Zece persoane au participat la un experiment inedit, realizat în Japonia, iar una dintre ele a jucat rolul celei infectate. Mai exact, i s-a turnat pe mână o picătură dintr-un lichid vizibil doar la lumină ultravioletă, ca și cum ar fi o picătură cu virus aplicat pe palmă.

Potrivit imaginilor făcute publice, 30 de minute mai târziu, virusul se răspândise pe mâinile tuturor, iar unii îl avea inclusiv pe față și era prezent chiar și pe farfurii și pe tacâmuri.

Cea mai mare minciună cu privire la COVID-19, dezvăluită! Serviciile secrete germane, raport nimicitor pentru OMS: „Au ascuns tot!”

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Deși aceste experimente nu sunt noi, John Nicholls, un profesor clinic în patologie la Universitatea Hong Kong, susține că acest videoclip arată cât de repede poate să se răspândească virusul, mai ales atunci când oamenii nu se spală pe mâini. De asemenea, el susține că situația arătată în videoclip este ”artificială”, întrucât se pune accent pe atingerea sigură.

Bilanţul covid-19 în Germania creşte cu 89 de morţi şi 933 de contaminări la 7.723 de decese şi 172.239 de cazuri

Kentaro Iwata, un specialist în boli infecțioase, susține că experimentul arată posibilitatea răspândirii virusului în cazul contactului, însă nu este o dovadă că acest lucru se întâmplă în realitate.

Ambii experți au făcut, însă, apel ca oamenii să înțeleagă importanța spălatului pe mâini și să respecte cu strictețe măsurile de igienă

Joi, ultima zi de stare de urgență. Românii au, în acest moment, trei zile de libertate deplină, fără restricții... România intră în starea de alertă mai devreme. Premierul Orban, anunț de ultimă oră: ”Vom lua toate măsurile necesare pe...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x