Antena Căutare

Cât poate trăi coronavirusul în părul tău! Ar trebui să îl speli după fiecare ieșire din casă? Explicațiile specialiștilor. „Atenție!”

Noul coronavirus poate supraviețui de la câteva ore la câteva zile, în funcție de suprafața pe care o contaminează. Câțiva experți au explicat și dacă oamenii se pot îmbolnăvi de COVID-19, dacă nu își spală părul după fiecare ieșire din casă.

Cât poate trăi coronavirusul în părul tău! Ar trebui să îl speli după fiecare ieșire din casă? Explicațiile specialiștilor. „Atenție!”
Cât poate trăi coronavirusul în părul tău! Ar trebui să îl speli după fiecare ieșire din casă? Explicațiile specialiștilor. „Atenție!” | profimediaimages.ro

Doctorul Saad Omer, directorul al Institutului Yale pentru Sănătate Globală, și dcotorul Adam Friedman, de la Școala de Medicină „George Wasshington”, susțin că, cel mai probabil, coronavirusul nu ar avea viață lună pe firele de păr atașate scalpului.

„Pe firele de păr rupte, puse pe o masă și contaminate, coronavirusul ar putea supraviețui până la trei zile. Însă, dacă este atașat de scalp, părul are unele proprietăți antimicrobiene. Totuși, cel mai bine este să îți speli părul, atunci când crezi că este posibil să fie contaminat”, a spus octorul Adam Friedman.

VIDEO. Cât de ușor te poți infecta cu noul coronavirus, din aer, atunci când mergi la cumpărături! Este suficient ca un purtător de COVID-19 să tușească o singură dată!

Doctorul Saad recomandă ca oamenii să își spele părul zilnic în timpul pandemiei de coronavirus, în timp ce doctorul Friedman susține că oamenii nu trebuie să exagereze.

„Atenție, nu cred că trebuie să fim prea agresivi! Nu se aseamănă cu spălatul mâinilor. Ne putem infecta cu coronavirus prin căile respiratorii, așa că dacă nu ai părul pe față sau dacă nu îți treci mâinile contaminate prin el, riscul să te infectezi din cauza lui este mic”, a explicat doctorul Friedman.

Intri sănătos, ieși cu COVID-19! Cum te poți infecta cu noul coronavirus în avion, fără să stai aproape de un purtător! VIDEO

Și doctorul Saad a spus că, deși „teoretic” coronavirusul ar putea trece de la păr, la mâini și apoi la căile respiratorii, nu există dovezi în acest sens.

Un alt doctor din Statele Unite ale Americii, Mallika Marshall, recomandă oamenilor să meargă la cumpărături cu părul acoperit și să își spele hainele și mâinile, atunci când se întorc acasă.

Medicul Rafila, mesaj important pentru români: „Spălați-vă și pe dinți. Mergem și pe varianta că nu vom găsi un vaccin î... Ca la noi, la nimeni! Amendă de 2.000 de lei pentru că a ieșit pe stradă să prindă porcul fără să aibă declarație: &quo...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x