Antena Căutare

Combustibilul vândut cu 5 lei litrul devine amintire. Benzina şi motorina se vor scumpi încă din prima zi a lui 2019

În câteva zile, combustibilul vândut cu mai puţin de 5 lei litrul devine amintire. Benzina şi motorina se vor scumpi încă din prima zi a lui 2019.

În câteva zile, combustibilul vândut cu mai puţin de 5 lei litrul devine amintire. Benzina şi motorina se vor scumpi încă din prima zi a lui 2019. Vom plăti cu 50 de bani mai mult pe litru, estimează specialiştii.

Adică, un plin de benzină sau de motorină va fi cu 30 de lei mai scump. Sunt cel puţin două cauze. Creşte acciza şi, tot de la anul, vom fi obligaţi să folosim mai mult combustibil ecologic.

În Bucureşti, luna aceasta, benzina costă între 4 lei şi 75 de bani şi cinci lei litrul. Este cel mai mic tarif din acest an, însă bucuria şoferilor nu va mai dura prea mult.

La una dintre cele mai ieftine staţii de alimentare din Capitală, un plin de benzină costă, acum, 290 de lei. Însă, de la anul, după ce litrul se va scumpi cu aproape 50 de bani, vom plăti pentru acelaşi plin de benzină cu 30 de lei mai mult.

Aceeaşi diferenţă de preţ o vor resimţi şi cei cu maşini pe motorină. Chiar din prima zi a anului, accizele la carburanţi se vor majora. Cea pentru benzina fără plumb va creşte cu 62 de lei, iar cea pentru motorină - cu 58 de lei. Taxa este calculată pentru o mie de litri.

Tot de la anul, va fi aplicată o directivă europeană care obligă producătorii să folosească mai mult carburant ecologic. Asta înseamnă alte scumpiri.

Accident cumplit în Mureș. Două persoane au murit, iar alte două sunt grav rănite, după ce două mașini s-au ciocnit. VID... A fost promulgată și va intra în vigoare din 2019. O nouă lege le aduce mai multe drepturi pacienţilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x