Antena Căutare

Câtă apă trebuie să bea un copil? Cosumul de apă în funcție de vârstă și greutate

Câtă apă trebuie să bea un copil. Consumul de apă în funcție de vârstă și greutate. Spre deosebire de un adult,organismul celor mici are în compozitie mult mai multa apă și de aceea are nevoie să se hidrateze mai des pentru a reface rezervele din organism

Câtă apă trebuie să bea un copil? Cosumul de apă în funcție de vârstă și greutate
Apa | pexels.com

Câtă apă trebuie să bea un copil. Consumul de apă în funcție de vârstă și greutate. Spre deosebire de un adult,organismul celor mici are în compozitie mult mai multa apă și de aceea are nevoie să se hidrateze mai des pentru a reface rezervele din organism

Apa aduce extrem de multe beneficii pentru corpul uman, de la sănătatea mușchilor și articulațiilor la îmbunătățirea sistemului imunitar. Pentru un copil, aportul zilnic de apă este la fel de important. Corpul celor mici are în compoziție mult mai multă apă și de aceea are nevoie să se hidrateze mai des pentru a reface rezervele din organism. Dacă mai luăm în calcul și faptul că se iau cu joaca și uită să bea apă, atunci este necesar să stăm prin preajma și să le amintim cât de important e să fie hidratați.

Importanța apei pentru copii

Ei trebuie să știe că e necesar să bem apă pentru că ea este cea care duce nutrimentele către celule. Ea ajută organele din corp să scape de impurități și este utilă pentru reglarea temperaturii corpului. Este clar că fără ea nu putem trăi. Dacă un om poate supraviețui fără mâncare timp de 50 de zile, fără apă potabilă nu are prea multe șanse dacă trec 48 de ore.

În cazul copiilor, deshidratarea duce la stări de oboseală, dureri de cap, piele uscată, lipsa concentrării și chiar performanțe cognitive scăzute.

Câtă apă trebuie să bea un copi?

Autoritatea Europeana pentru Siguranța Alimentelor recomandă ca între 6 și 12 luni bebelușii să consume între 800 și 1000 ml lichide, între 1 an și 2 ani 1,1-1,2 l lichide și între 3 și 4 ani 1,3 l lichide. Prin lichide se înțeleg apă plată, lapte, supă.

Până la 6 luni apa nu este necesară, nici chiar în zonele foarte călduroase. Totuși, în cazul celor care primesc lapte formula, calitatea apei este esențială, pentru că fără ea mama nu ar putea prepara laptele praf.

Copiii între 1 – 3 ani ar trebui să consume în jur de 1,3 litri de lichide (băuturi și alimente)
Copiii între 4 – 8 ani ar trebui să consume în jur de 1,6 litri de lichide (băuturi și alimente), dintre care 1,1 – 1,3 litri să fie băuturile.
Fetele între 9 și 13 ani ar trebui să consume în jur de 1,9 litri de lichide (băuturi și alimente), dintre care 1,3 – 1,5 litri să fie băuturile.
Băieții între 9 și 13 ani ar trebui să consume în jur de 2,1 litri de lichide (băuturi și alimente), dintre care 1,5 – 1,7 litri să fie băuturile.
Copiii mai mari de 14 ani ar trebui să consume 2,6 litri de lichide

Cum convingem un copil să bea mai multă apă?

În primul rând trebuie să îl înveți să își înceapă ziua cu un pahar de apă. Întotdeauna pune-i în geantă sau la îndemână o sticlă de apă. Ca părinte, fii un exemplu pentru copil și bea apă cât de des poți. Evitați deshidratarea în timpul sportului sau a jocului. Este recomandat să beți apă înainte, în timpul și după încheierea activității fizice solicitante.

Preferați apa, în locul sucurilor. Chiar dacă sunt mai gustoase, sucurile, printre altele, atacă și smalțul dinților. Ar fi drăguț să alegeți o sticluță de apă amuzantă – atât pentru acasă, cât și în afara ei – care să-l îmbie pe copil să o folosească.

Sursă foto: pexels.com

Ziua Mondială a Apei. În 2019, milioane de români se spală încă la copaie... Destin frânt în timpul filmărilor! Un artist de 35 de ani a murit pe loc, după ce s-a împușcat în timp ce ”turna” un nou...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x