Antena Căutare

Catalin Voicu ramane in arest preventiv

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) au respins cererea de eliberare provizorie sub control judiciar si cea de inlocuire a masurii de arestare preventiva cu obligatia de a nu parasi tara, formulate de senatorul PSD Catalin Voicu.

Catalin Voicu a formulat, ieri, la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), doua cereri de judecare in stare de libertate, la finalul audierilor inculpatilor din dosarul in care Voicu este acuzat de doua fapte de trafic de influenta in forma continuata si fals in inscrisuri sub semnatura privata in legatura cu fapte de coruptie, in forma continuata.

Aparatorii lui Catalin Voicu au formulat o cerere de eliberare sub control judiciar a clientului lor, iar decanul Baroului Bucuresti, Ion Ilie Iordachescu, unul dintre avocatii lui Voicu, a formulat si o cerere de inlocuire a masurii arestarii preventive cu masura obligarii de a nu parasi tara. Acestia au motivat cererile prin faptul ca toti inculpatii din dosar au fost audiati si, in aceasta faza, Catalin Voicu nu mai poate influenta desfasurarea procesului.

Avocatii lui Voicu au mai invocat faptul ca acesta se afla in arest preventiv de peste 10 luni, timp in care nu si-a mai vazut familia, arestul preventiv riscand sa se transforme intr-o pedeapsa anticipata.

Tot miercuri instanta a pus in discutie si legalitatea si temeinicia arestarii preventive, verificarea legalitatii arestarii facandu-se din 60 in 60 de zile de la trimiterea in judecata a inculpatului.

Tot articolul, in Jurnalul National

VIDEO! Satul de justitia din Romania, a incercat sa-si dea foc in tribunal!... Slobozia: Alti trei copii depistati cu Rotavirus. Numarul cazurilor a ajuns la 14!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x