Antena Căutare

Câte decese a provocat gripa, până acum, în România. Cazurile de îmbolnăviri de gripă au crescut față de săptămâna trecută

Gripa este unul dintre cele mai intens dezbătute subiecte din ultima perioada, asta și pentru faptul că decesele au curs pe rând din cauza virusurilor, dar și pentru că la nivel mondial s-a declarat stare de urgență.

Câte decese a provocat gripa, până acum, în România. Cazurile de îmbolnăviri de gripă au crescut față de săptămâna trecută
Cazurile de îmbolnăviri de gripă au crescut față de săptămâna trecută

Directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică, Adriana Pistol, a prezentat datele actualizate despre evoluția virusului gripal, în emisiunea Adriana Nedelea LA FIX.

În total, au murit 11 persoane din cauza gripei, din 30 septembrie 2019, când a început monitorizarea cazurilor de infecții respiratorii și de gripă, și până vineri 31 ianuarie 2020. Ultimul deces din cauza gripei a fost confirmat în județul Cluj.

Este vorba de un copil de 4 ani, care a decedat pe 29 ianuarie, iar vineri s-a confirmat că acesta a decedat din cauza gripei de tip A.

„Copilul în vârstă de 4 ani, care avea și boli asociate, a fost confirmat astăzi cu virusul gripal de tip A. Era nevaccinat antigripal”, a precizat Adriana Pistol. Ea a atras atenția că în continuare se poate face vaccinare, ”cât nu este vârf epidemic”. Gripa nu e la fel de agresivă ca anul trecut

Cazurile de îmbolnăviri de gripă au crescut față de săptămâna trecută, dar rămân sub valorile înregistrate în perioada similară a anului trecut, a explicat Adriana Pistol.

Călătorii primesc gel dezinfectant pentru mâini, la Aeroportul Otopeni, iar spațiile sunt dezinfectate la fiecare patru ore. Adriana Pistol a explicat că este posibil ca virusul să ajungă și în România, de aceea este foarte important să fie limitate la timp eventualele efecte.

„Ne așteptam să fie declarată stare de urgență la nivel mondial. Pe Aeroportul Otopeni s-au identificat spații foarte favorabile (pentru transmiterea virusului, n.r.). Se întâmplă ce trebuie să se întâmple, sunt măsuri pe care le-am avut în vedere de la început. Nu văd neapărat riscul să ajungă în România, o văd ca pe o situație normală, trăim într-o lume globalizată. Și noi avem o comunitate, nu este imposibil să avem și noi aceste cazuri. Este important să limităm transmiterea pe teritoriul nostru”, a precizat Adriana Pistol. Măsurile de igienă sunt foarte importante atât în cazul virusului gripal, cât și al coronavirusului.

„Spălatul mâinilor cât mai curând, trebuie să știm să purtăm masca, să o punem corect pe nas și gură, să o schimbăm la câteva ore, sa ne spălam după ce punem mâna pe ea. Pot lua și ceilalți, trebuie să avem în vedere și respectarea unei distanțe de vorbire față de cealaltă persoană”, a adăugat Adriana Pistol, în emisiunea Adriana Nedelea LA FIX.

Veste bună în privința eliminării vizelor pentru SUA. România mai are de îndeplinit o singură condiție... Autoritățile din România, primele măsuri luate după ce OMS a emis alertă mondială în privința coronavirusului. Anunțul d...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x