Antena Căutare

Codul muncii 2018. Câte zile libere au românii în minivacanța de 1 Decembrie

Urmează o nouă minivacanță pentru români, ultima înainte de sărbătorile de iarnă, până la finalul lui 2018. Sunt trei zile libere de care angajații din România se vor bucura la finalul lunii. Mai exact, zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie sunt, potrivit Codului muncii, sărbători legale în care nu se lucrează. Mai exact, în aceste zile se sărbătorește Sfântul Andrei, respectiv Ziua Națională a României.

Urmează o nouă minivacanță pentru români, ultima înainte de sărbătorile de iarnă, până la finalul lui 2018. Sunt trei zile libere de care angajații din România se vor bucura la finalul lunii. Mai exact, zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie sunt, potrivit Codului muncii, sărbători legale în care nu se lucrează. Mai exact, în aceste zile se sărbătorește Sfântul Andrei, respectiv Ziua Națională a României.

Astfel, în această perioadă, angajații, fie ei lucrători la stat sau în mediul privat, vor beneficia, de fapt, de un weekend prelungit, potrivit avocatnet.ro. La sfârșitul lunii noiembrie și începutul lunii decembrie, mai exact, în data de 30 noiembrie și data de 1 decembrie, salariații se bucură, cu ocazia Sfântului Andrei și Zilei Naționale a României, de două zile libere. În aceste zile, după cum stabilește Codul muncii, salariații se bucură de timp liber, iar cei ce sunt nevoiți să lucreze în aceste zile trebuie să primească compensații din partea angajatorilor.

În acest an, sărbătoarea Sfântului Andrei și Ziua Națională a României pică într-o zi vineri și una de sâmbătă, ceea ce înseamnă că salariații cu program normal (luni-vineri) vor avea liber timp de doar trei zile, mai exact, se vor bucura de un weekend prelungit. Anul trecut, deoarece cele două zile libere au picat în zile de joi și vineri, angajații din România s-au bucurat de o minivacanță mai mare, respectiv de patru zile libere.

Bombă! Românii care întârzie cu plata curentului electric au îmbulinat-o! Pentru câte luni vor ajunge să achite în avans... Programul ”Prima Casă” va fi desființat! Ce trebuie să facă românii pentru a-și permite să-și cumpere o locuință prin cr...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x