Antena Căutare

Și ce dacă avem nevoie de spitale? Dăm banii pentru Catedrala Mântuirii Neamului! Încă o sumă COLOSALĂ ar putea fi acordată de Primăria Capitalei

Catedrala Mântuirii Neamului ar urma să primească încă 10 milioane de lei de la Primăria Capitalei, potrivit proiectului de hotărâre privind rectificarea bugetară, această sumă urmând să se adauge la cei 15 milioane de lei alocaţi deja în buget.

Catedrala Mântuirii Neamului ar urma să primească încă 10 milioane de lei de la Primăria Capitalei, potrivit proiectului de hotărâre privind rectificarea bugetară, această sumă urmând să se adauge la cei 15 milioane de lei alocaţi deja în buget.

Consilierii generali vor supune votului în şedinţa de joi acest proiect de hotărâre privind rectificarea bugetară.

În bugetul iniţial pe anul 2018 au fost alocaţi 45,5 milioane de lei către biserici.

Prin rectificarea bugetară care va fi supusă votului consilierilor generali, Primăria Capitalei va acorda încă 18 milioane de lei lăcaşelor de cult, ajungând la suma de 65,5 milioane de lei.

Catedrala Mântuirii Neamului a primit şi anul trecut 20 de milioane de lei (4,5 milioane de euro) de la Primăria Capitalei şi 20 de milioane de lei de la Primăria Sectorului 1, la care s-au adăugat 5 milioane de lei (peste un milion de euro) de la Sectorul 5.

Deşi au fost alocate fonduri consistente pentru construcţia edificiului, în primăvara acestui an inginerul şef Vasile Crăcăoanu spunea că nu mai sunt bani pentru continuarea lucrărilor.

Catedrala Mântuirii Neamului este finalizată în proporţie de 80 la sută, iar Patriarhia Română vrea să o sfinţească la sfârşitul lunii noiembrie.

Şi alte lăcaşe de cult vor primi sprijin financiar.

Un alt proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) se referă la o investiţie de peste 2,3 milioane de lei pentru Zilele Bucureştiului, eveniment ce va avea loc în luna septembrie şi care cuprinde concerte pe o scenă plutitoare pe Dâmboviţa. Acest proiect presupune şi trimiterea unei flotile de bărci care să reprezinte regiunile istorice ale României până în Londra.

Primăria Capitalei vrea să impună şi un regulament pentru reabilitarea faţadelor clădirilor din Capitală, astfel că cei care nu îl vor respecta vor primi amenzi de până la 8.000 de lei.

Ar urma să fie reabilitat şi blocul operator al Spitalului Cantacuzino cu o investiţie de 19,7 milioane de lei, iar pensionarii care au pensia mai mică decât salariul minim net pe economie vor primi decontarea achiziţionării unei perechi de ochelari în limita a 250 de lei.

ATENȚIE dacă plănuiți o călătorie prin țară! Iată drumurile naționale pe care trebuie să le EVITAȚI. Traficul este oprit... Vremea 26 iulie. Prognoza meteo anunță ploi masive. Când e prima zi de canicula...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x