Antena Căutare

Milioane de români cu risc mare de contaminare cu coronavirus! Categoriile cele mai expuse infectării cu COVID-19

Studiile făcute în ultima perioadă de specialişti şi autorităţi, arată acelaşi lucru: categoriile cele mai expuse pericolului sunt persoanele care suferă de diabet zaharat, de hipertensiune arterială, fumătorii şi cei care au vârsta de peste 61 de ani. Şi în România sunt milioane de oameni în una sau mai multe dintre aceste categorii.

Aproape două milioane de români au un risc de trei ori mai mare de infectare cu Covid19

În România sunt 1,7 milioane de români care suferă de diabet zaharat, 4 milioane şi jumătate de persoane cu vârsta de peste 61 de ani şi aproape 6 milioane de fumători. Cei mai mulţi suferă şi de hipertensiune arterială, peste o treime dintre români.

Pacienții cu boli cardiovasculare și diabet au un risc crescut de evoluție severă a infecției cu noul coronavirus, potrivit specialiştilor. Unele date sugerează chiar că diabetul ar creşte riscul infecţiei cu noul tip de virus de două până la trei ori.

Cei mai vulnerabili sunt însă cei care suferă de boli cardiovasculare, care au probleme respiratorii cronice şi pacienţii cu cancer.

Citește și: Numărul cazurilor de coronavirus a crescut la 576! Patru decese. Cel mai mare număr de îmbolnăviri, raportat într-o singură zi!

Coronavirus România: 576 de cazuri confirmate, 4 morți

În România, dintre cele 576 de cazuri confirmate, noul coronavirus a luat patru vieţi. Toţi suferau însă de alte boli, precum cancer în stadiul terminal, diabet şi hipertensiune arterială.

Cum arată profilul pacientului bolanv de Covid-19

Dacă ar fi să facem un profil al pacientului la risc în linii mari, acesta ar fi fumător, bărbat şi vârstnic. În România, potrivit informaţiilor venite de la autorităţi până în acest moment, vârsta medie a celor infectaţi este de 41 de ani. Dar, chiar dacă această categorie de vârsta are un risc mai mic de a dezvolta complicaţii majore, nu uitaţi că virusul poate fi transmis foarte uşor persoanelor vulnerabile.

Citește și: Coșmarul covornavirusului s-a mutat în Spania. O asistentă, strigăt de disperare: "După zece ore, ies așa: cu fața asta și cu lacrimi"

Date în România:

  • 7,4 milioane de români suferă de hipertensiune arterială
  • 1,7 milioane de români suferă de diabet zaharat
  • 6 milioane de români sunt fumători
  • 4,5 milioane de români au vârsta mai mare de 61 de ani

Acestea sunt categoriile cele mai expuse riscului de a face nu doar infecția cu noul coronavirus, cât și forme grave ale COVID19, care pot merge până la deces.

Dacă te afli într-una din categoriile acestea, stai acasă în această perioadă și evită contactul cu alte persoane.

Dacă nu te afli în aceste categorii, fă același lucru. Ieși din casă doar dacă trebuie, iar dacă ieși, îi poți ajuta cu cumpărăturile pe cei din prima categorie, fără a intra în contact cu aceștia.

Pacienții cu boli cardiovasculare și diabet au risc crescut de evoluție severă a infecției cu noul coronavirus.

Primăriile vor avea acces la baza de date din Registrul electoral, pentru a întocmi lista persoanelor cu vârsta peste 65... "În mai putin de o lună ajungem ca Italia. Nouă apa și săpunul ne lipsesc!" Medicul Adrian Streinu Cercel, rea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x