Antena Căutare

Cathedral Plaza trebuie demolata. Arhiepiscopia Romano-Catolica a castigat procesul cu firma constructoare

Arhiepiscopia Romano-Catolica a castigat in instanta razboiul cu firma care a construit Cathedral Plaza, ridicata in imediata apropiere a Catderalei Romano-Catolice, aflata in centrul Capitalei, pe strada Ion Budisteanu.




Controversele legate de cladire au aparut dupa ce arhiepiscopul Ioan Robu, care isi daduse initial acordul pentru proiect, a anuntat ca nu mai este de acord cu acesta. Incepand cu 2001, Arhiepiscopia Romano-Catolica Bucuresti a trimis numeroase scrisori si a facut diverse sesizari catre organele in masura sa opreasca aceasta constructie.

La inceputul lunii octombrie 2009, fostul ministru al Culturii, Theodor Paleologu, a declarat ca institutia pe care o conduce are o culpa acumulata in timp, ca urmare a cedarii la presiuni, cel mai relevant exemplu fiind Cathedral Plaza, cladire a carei construire nu ar fi fost posibila fara insistentele arhiepiscopului Ioan Robu.

In februarie 2011, Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti a decis neinceperea urmaririi penale a reprezentantilor Millennium Building Development, dezvoltatorul imobiliar, contrar solicitarii formulate de catre Arhiepiscopia Romano-Catolica Bucuresti (ARCB).

foto:Intact Images

CNSAS: Seful scolii de agenti din Slatina, fost colaborator al Securitatii... Tulcea: Doua persoane s-au inecat dupa ce au cazut cu masina intr-un canal...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x