Antena Căutare

Cativa liceeni au dat dovada de ingeniozitate la concursul Odissey of the Mind

Sa faci o structura de 15 grame care sa sustina de 10.000 de ori greutatea ei poate fi o problema complicata. Nu si pentru cativa pusti de liceu. Cu cateva betisoare din lemn de balsa, putin lipici si multa ingeniozitate au reusit sa faca un corp pe care au asezat nu mai putin de 150 de kilograme.

Prima greutate a fost mai greu de pus, dupa care au urmat altele si altele. Structura nu a putut suporta o greutate mai mare de 150 de kilograme.

Nu toti participantii au reusit asemenea performante, iar criteriile impuse de juriu au fost stricte. Structura din lemn trebuia sa aiba peste 20,3 centimetri, betisoarele sa aiba o grosime de sub 0,33 milimetri. Greutatea totala a structurii nu trebuia sa depaseasca 15 grame.

Ca sa poata indeplini aceste cerinte, elevii au folosit un lemn special.Lemnul de balsa este unul din materialele cel mai usor de prelucrat din lume si poate sustine greutati mult mai mari decat alte esente de lemn. Nu doar lemnul conteaza. Intregul experiment trebuie pus intr-o forma artistica.

Concursul Odissey of the Mind se desfasoara in tara noastra din 2006. Castigatorii vor putea participa la faza internationala care se va desfasura anul acesta in Germania.

Taberele de schi au fost luate cu asalt de copii... Un concert gratuit al lui Dan Bursuc s-a lasat cu o bataie generala intr-un bar din Iasi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x