Antena Căutare

VIDEO/ Cazinoul din Constanţa va fi în sfârşit salvat! Monumentul istoric de la malul mării intră în reparaţii capitale

Cazinoul din Constanţa va fi peste doi ani cea mai frumoasă clădire de pe litoral! E promisiunea autorităţilor, după ce astăzi a fost în sfârşit semnat contractul de reabilitare. Lucrările vor începe în primăvara viitoare, la cinci ani de când a început şirul nesfârşit al licitaţiilor şi al contestaţiilor. Ultima plângere a fost însă retrasă în ultimul moment.

VIDEO/ Cazinoul din Constanţa va fi în sfârşit salvat! Monumentul istoric de la malul mării intră în reparaţii capitale Galerie
Reabilitare Cazino Constanța

După aproape 20 de ani de când îl are în administrare, Primăria din Constanţa poate în sfârşit să anunţe începerea lucrărilor de reabilitare a Cazinoului. Până în martie va fi gata proiectul, iar în aprilie vor fi ridicate schelele.

Clădirea istorică, transformată în ruină de-a lungul anilor, a mai trecut prin lucrări de urgenţă, cât să rămână în picioare. A fost refăcută hidroizolaţia, au fost schimbate geamurile şi curăţate jgheaburile.

Construit în 1910, după planurile unui arhitect francez, Cazinoul a rezistat înclusiv bombardamentelor din timpul celui De-al Doilea Război Mondial. După reabilitare, clădirea ar putea reintra în circuitul cultural european, dar nu-şi va recăpăta şi menirea iniţială.

Reabilitarea clădirii-simbol de la malul mării costă 23 de milioane de euro, iar banii sunt asiguraţi de Compania Naţională de Investiţii.

Să fii şofer în România va fi mai scump în noul an! Preţurile RCA ar putea creşte pentru şapte milioane de români... Gripa a răpus primul român! Un bărbat de 54 de ani a murit în Dâmboviţa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x