Antena Căutare

Cazinoul din Constanta va fi preluat de MDRT pentru a fi renovat

Cazinoul din Constanta va fi preluat de Ministerul Turismului si Dezvoltarii pentru a fi renovat. Decizia a fost luata de catre Consiliul Municipiului Constanta.


Cazinoul din Constanta, emblema a orasului, ajuns in paragina in conditiile in care nu a mai fost renovat din anii '80, a fost timp de cateva luni, subiect de disputa dupa ce Radu Mazare a anuntat ca il vinde.

Cazinoul, aflat pe faleza, pe bulevardul Regina Elisabeta din Constanta, reprezinta una dintre cladirile emblema ale orasului.

Constructia acestuia a inceput in jurul anului 1904, planurile initiale fiind intocmite de catre arhitectul Petre Antonescu, care a proiectat o cladire al carei stil arhitectonic se inspira din traditiile artei romanesti. Dupa terminarea fundatiilor insa, planurile au fost schimbate, Primaria incredintand modificarea acestora unui arhitect elvetian, Daniel Renard.

Obiectivul, construit in stil Art Nouveau, a fost terminat in 1910, fiind inaugurat in 1911. In acelasi an, Primaria a autorizat organizarea jocurilor de noroc, iar Cazinoul a fost frecventat timp de mai multi ani de pasionatii acestora.

Dupa revolutia din '89, Cazinoul a continuat sa functioneze ca restaurant, aici fiind organizate nunti, botezuri, banchete scolare, dar si diverse evenimente culturale.

Cazinoul Constanta a trecut in administrarea Primariei Constanta in anul 2000, dupa un proces care a durat cativa ani, el apartinand pana atunci societatii Litoral SA. Dupa trecerea cladirii la municipalitate, Cazinoul a gazduit o perioada sedintele Consiliului Local.

In 2007, Primaria Constanta a incheiat un contract pentru concesionarea Cazinoului pe o perioada de 49 de ani, cu drept de prelungire, iar municipalitatea Constanta urma sa primeasca anual 140.000 de euro. Mai mult, firma respectiva anuntase ca va investi aproximativ 15 milioane de euro in reabilitarea si modernizarea Cazinoului, iar dupa incheierea acestor lucrari cladirea ar fi avut la parter o zona de bar, sala de festivitati, o terasa si doua restaurante, in timp ce la etaj ar fi fost amenajate o zona de cabaret si sala de jocuri.

Firma care a concesionat imobilul nu si-a putut duce planul la bun sfarsit, iar in sedinta din mai a Consiliului Municipal Constanta s-a votat incetarea contractului de concesiune.

Primarul Radu Mazare a spus atunci ca investitorii au renuntat la acest proiect din cauza crizei economice si a anuntat ca vrea sa vanda Cazinoul pentru ca municipalitatea nu are bani pentru reabilitarea acestuia.

Mai mult, Mazare anunta ca este dispus sa vanda Cazinoul din Constanta, cu un leu Ministerului Culturii si Ministerului Turismului, pentru a fi reabilitat si modernizat, astfel incat "sa aduca turisti, sa devina un obiectiv, sa aduca jucatori care sa joace in cazino si sa cheltuiasca in Constanta".

Anuntul lui Radu Mazare a starnit un val de reactii din partea prefectului judetului Constanta, Claudiu Palaz, a democrat-liberalilor constanteni si a doua asociatii civice, care s-au opus vanzarii monumentului.


sursa: Antena3

foto: foto: fanpop.com

Un roman s-a intors din Grecia bolnav de malarie. Alte 6 cazuri s-au inregistrat in aceasta tara... Tot mai multi politisti renunta la locurile de munca si pleaca in strainatate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x