Cazul bebelușului sufocat de mamă, în somn, învăluit în mister. Cum ar fi putut fi evitată tragedia 

Moarte misterioasă într-un hotel din centrul oraşului Iaşi. O tânără mamă, soţia unui deputat din Republica Moldova, şi-ar fi sufocat din greşeală bebeluşul de doar şase luni. Femeia ar fi dormit peste el, spun surse din anchetă. Chiar politicianul milionar, care era cu ei în cameră, a alertat Poliţia. Cazul suspect are detalii cu puternic impact emoţional şi naşte deja controverse.

Familia deputatului moldovean ar fi ajuns ieri la Iaşi şi a rămas peste noapte la un hotel de lux din oraş. În jurul orei 4 dimineaţa, autorităţile au aflat despre tragedia din camera politicianului.

Cei doi soţi şi copilul lor erau cazaţi la acest hotel din centrul Iaşiului. Tatăl a fost cel care a sunat în această dimineaţă la 112 să anunţe că bebeluşul nu mai respiră.

”În dispecerat, a fost primit un apel de la un tătic disperat. Am trimis ambulanţa pentru că era cea mai apropiată echipă cu medic, a fost acolo şi, din câte am înţeles, a constatat că bebeluşul era decedat.”, a declarat Diana Cimpoeșu, medic șef UPU SMURD.

O femeie şi-a sufocat din greşeală bebeluşul, într-un hotel din Iaşi. Tatăl copilului ar fi un deputat cunoscut

Copilul avea doar şase luni şi a dormit în patul părinţilor. Surse din anchetă susţin că tânăra mamă în vârstă de 35 de ani, fiica unui important om de afaceri de peste Prut, le-ar fi spus poliţiştilor că, în somn, s-ar fi aşezat din greşeală peste bebeluş şi l-a sufocat.

”A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, iar cercetările continuă, bineînţeles dispunându-se şi efectuarea unei necropsii medico-legale.”, a declarat Beatric Romanescu, purtător de cuvânt IPJ Iași.

Tatăl are 44 de ani şi este deputat în Parlamentul Republicii Moldova încă din anul 2009. Este cunoscut şi pentru averea sa. Politicianul deţine două apartamente şi o casă în Chişinău, cel puţin două maşini şi nu mai puţin de 17 terenuri agricole. Familia administrează şi mai multe companii, scrie presa din Moldova. Deocamdată, nu se ştie ce făcea la Iaşi.

Ea e mama care și-a sufocat copilul în vârstă de șase luni. Prima reacție a tatălui, un deputat cunoscut: ”Vă rog să mă înțelegeți!”

Moartea misterioasă a bebeluşului ridică mai multe semne de întrebare. Iar medicii pediatri vin cu sfaturi pentru ca astfel de tragedii să fie evitate. În primul rând, NU este recomandat ca bebeluşul să doarmă între părinţi, ci pe partea mamei care va sta în poziţie ghemuită, ca să protejeze copilul.

”Nici mama, nici tatăl, nu trebuie să fie consumatori de băuturi alcoolice sau de alte excitante sau sedative sau somnifere, sau medicaţie analgezică, care să le producă un somn mult prea profund.”, a declarat Mihaela Balgradean, medic pediatru.

În plus, în apropierea bebeluşului nu ar trebui să existe pături, perne sau jucării pe care să le poată prinde. Trupul copilului sufocat va fi supus unei necropsii care va stabili cauza exactă a morţii. Părinţi vor fi audiaţi.

Ultimele știri