Antena Căutare

Cazul Deta: Boc cere ancheta in Politie!

Premierul Emil Boc a declarat, astazi, ca i-a solicitat ministrului de Interne, Traian Igas, sa initieze o ancheta detaliata atat asupra evenimentelor din orasul Deta, cat si la nivelul intregului aparat politienesc. Ancheta ar viza restructurarea sistemul si a diverselor "retele" care functioneaza de 20 de ani.

"La solicitarea expresa pe care i-am adresat-o, ministrul Igas are o ancheta in detaliu cu ce se intampla la Deta, dar si in intregul sistem politienesc", a declarat Boc, potrivit Mediafax. El a precizat ca anchetarea persoanelor vinovate, indiferent despre cine este vorba, reprezinta o dovada de functionare a statului de drept, dar ca procesul de reforma trebuie continuat pana la capat, astfel incat populatia sa se simta in siguranta.

"Pentru asta trebuie oameni bine pregatiti si aflati acolo unde trebuie si nu in birouri. Acest lucru se intampla in momentul de fata, prin restructurarea aparatului politienesc concomitent cu destructurarea unor retele din ultimii 20 de ani intre diverse structuri politienesti si nu numai, care nu au conferit siguranta cetateanului", a adaugat premierul.

Seful Politiei din Deta, Viorel Golosie, in cazul caruia a fost inceputa cercetarea prealabila in urma scandalului in care au fost implicati fiii primarului democrat-liberal din localitate, a demisionat luni din functie.

In scandalul de la Deta, trei barbati intorsi de curand din Germania au fost injunghiati pentru ca au refuzat sa plateasca taxa de protectie. "A scos sabia si ne-a taiat pentru "dreptul de smecher", 8.000 de euro. Am spus ca nu-i dam, ca nu avem", a spus una dintre victime.

Localnicii spun ca fratii Roman, fiii primarului Petru Roman, erau capii unei retele care cerea taxe de protectie celor care se intorceau din strainatate. Sumele ajungeau la 10.000 de euro, cine nu platea era amenintat ca va fi taiat sau impuscat.

Sursa: Jurnalul National

Foto: Intactimages

Primele imagini cu scandalul din Deta, suprinse de camerele de supraveghere... Tainele windsurfing-ului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x