Antena Căutare

Cazul Elodia: Cristian Cioaca, condamnat la trei ani de inchisoare

Politistul brasovean Cristian Cioaca a fost condamnat, astazi, de Curtea de Apel Brasov, la trei ani de inchisoare cu suspendare in dosarul in care este judecat pentru violarea corespondentei prin email a avocatei Elodia Ghinescu, disparuta in august 2007.

Potrivit lui Silviu Barbu, purtatorul de cuvant al Curtii de Apel Brasov, Cioaca a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare, fiindu-i impuse mai multe obligatii. Astfel, Cioaca are obligatia de a se pune la dispozitia organelor de urmarire, sa anunte daca isi schimba domiciliul sau locul de munca, precum si mijloacele sale de existenta.

In ceea ce-l priveste pe hackerul Marian Nitu, trimis in judecata in acelasi dosar, acesta a primit o pedeapsa de un an si sase luni cu suspendare.

Decizia Curtii poate fi atacata cu recurs in termen de zece zile de la pronuntarea sentintei, urmand sa se judece la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Cristian Cioaca a fost trimis in judecata de procurorii DIICOT in februarie 2009, alaturi de hackerul Adrian Nitu, pentru acces fara drept la sisteme informatice, restrictionare fara drept a accesului la date informatice si transferul neautorizat de date informatice.

Cea de-a treia persoana cercetata in acest dosar este fostul coleg al lui Cioaca, Marius Sebastian Breazu, ofiter de politie judiciara la IPJ Brasov. Acesta insa nu a fost trimis in judecata, fiindu-i aplicata doar o sanctiune administrativa.

Cristian Cioaca a refuzat sa dea orice declaratie in fata procurorilor cu privire la acest caz. In schimb, el a recunoscut in fata presei ca a intrat de pe calculatorul bun comun al celor doi soti in contul de Yahoo Messenger al sotiei sale.

Tot articolul, in Jurnalul National

Foto: Intactimages

VIDEO: Chiria, singura solutie. Vezi sfatul specialistilor!... Cel mai mare centru de criogenie din Europa, la Ramnicu Valcea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x