Antena Căutare

Cazul FNI: Nicolae Popa, extradat in Romania, in decembrie?

Nicolae Popa va fi extradat in Romania in luna decembrie, a declarat purtatorul de cuvant al Politiei indoneziene, Iskandar Hasan, in editia online a ziarului Jakarta Globe. Popa a fost condamnat, in lipsa, la 15 ani de detentie, pentru infractiuni economice in Romania, si retinut la Jakarta in 2 decembrie 2009.

"Am acceptat sa-l extradam pe Nicolae Popa, in cadrul unei discutii intre seful Politiei indoneziene, generalul Timur Pradopo, si ambasadorul roman Gheorghe Vilcu, desfasurata joi la sediul Politiei Nationale", a spus Iskandar Hasan.

Purtatorul de cuvant al Politiei indoneziene a mai precizat ca, avand in vedere ca Indonezia nu are un acord de extradare cu Romania, vom mai astepta pana cand o instanta indoneziana se va pronunta definitiv in legatura cu aceasta decizie.

"Primul proces a avut loc luni, la o instanta districtuala din Jakarta. Al doilea proces va avea loc pe 29 noiembrie, dat fiind ca instanta a avut nevoie de un translator. Vom oferi translatorul de care este nevoie", precizeaza Iskandar. Presedintele indonezian si Ministerul indonezian al Justitiei si Drepturilor Omului au aprobat extradarea lui Nicolae Popa.

In prezent, Popa este internat in Spitalul Politiei indoneziene, pentru gastrita acuta. Presedintele Indoneziei a aprobat in septembrie cererea autoritatilor romane de extradare a lui Nicolae Popa, condamnat la 15 ani de detentie pentru infractiuni economice si retinut la Jakarta in 2 decembrie 2009.

Desi intre Romania si Indonezia nu exista un acord de extradare, potrivit legislatiei indoneziene in domeniu, daca presedintele este de acord cu o cerere de extradare, va urma o procerdura procedura asemanatoare celei in care un astfel de acord ar exista.

Luminile de sarbatori din Capitala, aprinse in ajun de Mos Nicolae... Fostul consul al Romaniei in Singapore, Silviu Ionescu, va fi eliberat din arest...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x