Antena Căutare

Cazul "Mita la MAI": Catalin Chelu si alti trei oameni de afaceri, trimisi in judecata

Omul de afaceri Catalin Chelu a fost trimis, marti, in judecata de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie. Acesta a fost arestat in urma unui scandal privind o presupusa tentativa de mituire a chestorului Dan Valentin Fatuloiu, fost secretar de stat in Ministerul Administratiei si Internelor. Alaturi de Chelu au mai fost trimisi in judecata alti trei oameni de afaceri din anturajul sau.

Catalin Chelu este acuzat de dare de mita si cumparare de influenta. Ceilalti trei apropiati ai sai, Nitache Stefan Badea, Cristi Antonel Bunu si Gabriel Constantinescu, vor fi judecati pentru complicitate la dare de mita, informeaza DNA, intr-un comunicat de presa remis marti seara.

"In perioada august - 12 noiembrie 2010, inculpatul Chelu Catalin Constantin a promis chestorului sef de politie Fatuloiu Dan Valentin (denuntator in cauza) suma de un milion de euro pentru ca acesta, in calitatea sa de secretar de stat in Ministerul Administratiei si Internelor, sa indeplineasca acte contrare indatoririlor de serviciu, respectiv, sa stopeze prelucrarea in sistem integrat a informatiilor din dosarele penale, avand ca obiect infractiuni comise de catre Chelu Catalin Constantin si persoanele apropiate acestuia. Prelucrarea datelor respective se efectua in cadrul cooperarii interinstitutionale cu Ministerul Public, in legatura directa cu punerea in aplicare a Planului National Comun de Actiune, in domeniul prevenirii si combaterii evaziunii fiscale", se arata in rechizitoriul procurorilor.

"Inculpatul Chelu Catalin Constantin a facut promisiunea mentionata atat personal, cat si prin intermediul inculpatilor Badea Stefan Nitache, Bunu Antonel Cristi si Constantinescu Gabriel si a unei alte persoane (denuntator in cauza)", mai precizeaza procurorii.

Cei implicati au fost retinuti in 20 noiembrie, o zi mai tarziu fiind arestati pentru 29 de zile. Procesul acestora va incepe la Tribunalul Bucuresti.

Pe 23 noiembrie, Fatuloiu a fost demis de la conducerea Departamentului de Ordine si Siguranta Publica de catre ministrul Traian Igas, in urma scandalului de la Inspectoratul de Politie al Judetului Neamt.

Dupa ce a anuntat demiterea lui Dan Fatuloiu, ministrul Internelor i-a cerut acestuia sa spuna public cine sunt cei care au contribuit la scurgerea de informatii din Ministerul de Interne si sa ajute la prinderea lor.

Angajat al vamei Giurgiu, batut cu brutalitate de doi bulgari... VIDEO! Turn demolat prin implozie la Rafinaria Petrobrazi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x