Antena Căutare

Cazul oficialului rus aminteste de Teo Peter: cine raspunde?

In urma cu cateva zile, o studenta a fost accidentata pe trecerea de pietoni, de un autoturism condus de un diplomat al Federatiei Ruse la Bucuresti. Acest caz ne-a adus imediat in minte cazul lui Teo Peter, care a murit dupa ce o masina a reprezentantei diplomatice a Statelor Unite a lovit taxiul in care se afla.

Liderul trupei Compact a murit dupa ce o masina a Ambasadei SUA a lovit taxiul in care se afla. Pe 4 decembrie 2004, in jurul orei 4.30 dimineata, in plin centrul Bucurestiului, la intersectia Bulevardului Dacia cu strada Polona, taxiul in care se afla Teo Peter (50 de ani) a fost lovit violent de o masina apartinind Ambasadei SUA. In urma impactului puternic, taxiul a fost proiectat pe trotuar, iar artistul a murit pe loc. Interventia prompta a echipei de descarcerare si a personalului de la Ambulanta s-au dovedit a fi inutile pentru cel care a fost Teo Peter.

Acum doar cateva zile, viata unei studente de numai 19 ani a fost pusa grav in pericol in momentul in care diplomatul rus Alexander Evciukov nu s-a sinchisit sa reduca viteza masinii in apropierea trecerii de pietoni. A izbit-o din plin.

"O adevarata" reactie a Ambasadei Federatiei Ruse s-a lasat, ca si in cazul lui Teo Peter, mult asteptata. Au fost doar cuvinte seci, ba chiar de la Moscova s-au lansat acuzatii ca in Romania se exagereaza!

In februarie 2006, Curtea Martiala a decis ca sergentul Christopher VanGoethem, din infanteria marina a SUA, nu se face vinovat de omor prin neglijenta in legatura cu moartea muzicianului roman. De asemenea, VanGoethem a fost declarat nevinovat de adulter. El a fost, insa, condamnat pentru obstructionarea justitiei si declaratii oficiale false. Pedeapsa maxima ar fi putut fi de opt ani de inchisoare si dezonorare militara.

Ce se va decide in cazul fetei lovite pe trecerea de pietoni si cine va plati? Singurul lucru sigur este ca va dura mult timp pana cand se va da un verdict.

Rusia nu ridica imunitatea diplomatului implicat in accidentul rutier din Bucuresti... Un diplomat rus, cercetat de autoritatile romane dupa ce a refuzat sa sufle in alcooltest...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x