Antena Căutare

Cazul Sorina: Dosarul privind interzicerea părăsirii ţării a fost strămutat la Tribunalul Olt

Purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Drobeta Turnu Severin, Andreea Danciu, a declarat, marţi, pentru News.ro că instituţia pe care o reprezintă a fost înştiinţată că dosarul privind interzicerea părăsirii ţării de către Sorina, fetiţa adoptată de o familie de români din SUA, a fost strămutat.

Dosarul în care procurorul general a solicitat interzicerea părăsirii ţării de către Sorina, fetiţa de opt ani din Baia de Aramă preluată de la asistentul maternal după ce a fost adoptată de o familie de români stabiliţi în SUA a fost strămutat la Tribunalul Olt. Judecătoria Drobeta Turnu Severin, la care dosarul ajunsese după ce Tribunalul Mehedinţi şi-a declinat competenţa, are totuşi termenul stabilit pentru miercuri, când se vor dispune măsuri în raport cu soluţia de strămutare.

Purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Drobeta Turnu Severin, Andreea Danciu, a declarat, marţi, pentru News.ro că instituţia pe care o reprezintă a fost înştiinţată că dosarul privind interzicerea părăsirii ţării de către Sorina, fetiţa adoptată de o familie de români din SUA, a fost strămutat.

"Pe rolul Curţii de Apel a fost înregistrată cererea de strămutare a cauzei, aceasta având termen de soluţionare astăzi, în 2 iulie. La dosarul nostru, de la Judecătoria Drobeta Turnu Severin, s-a primit în cursul zilei de astăzi adresă din partea Curţii de Apel Craiova prin care ne informează că a fost admisă cererea de strămutare, fiind dispusă înaintarea dosarului către Tribunalul Olt. Cauza are termen de judecată mâine, pe 3 iulie, la noi, termen la care judecătorul învestit cu soluţionarea cauzei va dispune măsurile pe care le consideră necesare, în raport cu soluţia pronunţată de Curtea de Apel Craiova”, a explicat Andreea Danciu.

Totodată, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, tot marţi, să respingă o cerere a procurorului generla de suspendare a judecăţii în dosarul Curţii de Apel Craiova.

"Respinge cererea de suspendare a judecăţii cauzei ce formează obiectul dosarului nr. 910/54/2019 al Curţii de Apel Craiova-Secţia I civilă, formulată de petentul Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Fără cale de atac", se arată în decizia ICCJ.

Astfel, Curtea de Apel Craiova a constatat ca a rămas fără obiect cererea de suspendare a judecării procesului.

"Admite cererea de strămutare. Strămută judecata cauzei înregistrate iniţial pe rolul Tribunalului Mehedinţi, sub nr. 1762/101/2019, la Tribunalul Olt. În temeiul art. 145 alin. 2 Cod procedură civilă, constată desfiinţată de drept sentinţa civilă nr. 21 din 25 iunie 2019, pronunţată de Tribunalul Mehedinţi în dosarul nr. 1762/101/2019, prin care soluţionarea procesului a fost declinată în favoarea Judecătoriei Drobeta-Turnu Severin. Dispune înaintarea dosarului nr. 6333/225/2019 al Judecătoriei Drobeta-Turnu Severin, având ca dosar component dosarul nr. 1762/101/2019 al Tribunalului Mehedinţi, către Tribunalul Olt. Dispune refacerea tuturor actelor îndeplinite de instanţă înainte de strămutare. Definitivă. Pronunţată, azi, 2 Iulie 2019, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către Grefa instanţei", scrie în decizia Curţii de Apel Craiova la care face referire şi reprezentantul Judecătoriei Drobeta Turnu Severin.

Judecătorii de la Tribunalul Mehedinţi au declinat către Judecătoria Drobeta Turnu Severin competenţa de soluţionare a solicitării procurorului general interimar, Bogdan Licu, privind interzicerea părăsirii teritoriului României de către fetiţa de opt ani din Baia de Aramă adoptată de o familie de români din SUA.

Procurorul general al României, Bogdan Licu, a formulat o cerere de ordonanţă preşedinţială adresată Tribunalului Mehedinţi prin care a solicitat interzicerea părăsirii teritoriului României de către Sorina. De asemenea, Licu a formulat o cerere de revizuire a sentinţei prin care a fost încuviinţată adopţia şi a cerut suspendarea executării sentinţei.

Sorina a fost luată de autorităţi din locuinţa asistentului maternal din Mehedinţi care a crescut-o, după ce a fost adoptată de o familie de români din SUA.

Momentul a fost filmat de apropiaţii familiei, iar imaginile au fost postate pe Facebook. În filmare se vede cum copilul, disperat, plânge, se prinde de hainele femeii şi strigă ”mami, nu vreau să plec”, în timp ce procurorul trage de ea şi încearcă să o ducă la maşină, pentru a fi preluată de părinţii adoptivi.

Sursa : news.ro

Copil de 13 ani preluat cu elicopterul SMURD, după ce s-a înecat într-o piscină... Un bărbat de 73 de ani a fost muşcat de o viperă în timp ce se plimba în curtea unei case din Vatra Dornei!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x