Antena Căutare

Cazul ursului ucigas din Dambovita: A inceput vaccinarea cainilor, pisicilor si a vulpilor impotriva turbarii

Autoritatile sanitar-veterinare din judetul Dambovita au inceput, luni, vaccinarea cainilor si pisicilor din curtile locuitorilor din comunele Pietrosita, Moroieni si Buciumeni, zona pe unde a trecut ursul turbat care a atacat, sambata, trei persoane, omorand un barbat de 71 de ani.

Directorul Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Dambovita, Sandu Tolea, a declarat ca, in acelasi timp, medicii veterinari vor actiona pentru vaccinarea orala a vulpilor, prin plasarea de momeli in vizuini. Iar autoritarile locale au anuntat ca patrule formate dintr-un politist, doi jandarmi si un vanator se afla in localitatile dambovitene unde ursul a atacat.

"Patrularea se va face in intervalul orar 16.00 - 2.00, pentru ca, la nevoie, sa poata actiona. Dupa ce a fost impuscat ursul, nu am mai avut apeluri de la cetateni ca ar mai fi vazut vreun urs. Am convingerea ca problema s-a rezolvat. Ori ursul impuscat este cel cautat, ori a plecat in habitatul lui. Patrula mixta va fi la treaba atat timp cat va fi nevoie. Sambata si duminica vor actiona si pe timpul zilei", a declarat seful Politiei Judetene Dambovita, Danil Zepisi, potrivit Mediafax. De asemenea, sefii inspectoratelor judetene de politie si de jandarmi din Dambovita au facut apel la populatie sa anunte imediat autoritatile daca oberva ursi aproape de zona locuita si sa evite sa le ofere hrana.

Un barbat de 71 de ani a murit, iar o femeie in varsta de 55 de ani a fost ranita, dupa ce au fost atacati, sambata, de un urs, in satul Dealu Frumos, comuna Pietrosita, respectiv in satul Dealu Mare, comuna Buciumeni. Femeia, care este ruda a ministrului Rovana Plumb, a suferit multiple plagi pe fata, la gat, la picioare si la coapse. De asemenea, animalul turbat a atacat si un barbat din Buciumeni care vindea fructe pe marginea drumului, langa masina. Acesta a suferit leziuni pe spate si la fata.

Timp de o saptamana, bucurestenii vor avea parte de concerte inedite la metrou... Copii in pericol! Microbuze pentru elevi, cu ITP expirat, fara RCA sau conduse de soferi fara atestat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x