Antena Căutare

Cazul Vintu: Pasaportul lui Nicolae Popa, prelungit ilegal in 2001 de MAI condus de Ioan Rus

Pasaportul de care s-a folosit Nicolae Popa, fostul presedinte al Gelsor, pentru a sta in Indonezia timp de noua ani, desi era urmarit penal, a fost obtinut ilegal, potrivit revistei Kamikaze.


Pe 13 februarie 2001, Nicolae Popa s-a prezentat la Ambasada Romaniei din Indonezia (Jakarta), unde a cerut prelungirea valabilitatii pasaportului, pentru a putea obtine viza de sedere. Iar potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Afacerilor Externe din decembrie 2009, in urma cererii depuse pe 13 februarie 2001, lui Nicolae Popa i s-a aprobat prelungirea pasaportului pina in iulie 2004. Ceea ce inseamna ca Directia Generala a Pasapoartelor (DGP) a considerat ca Popa nu are nici o problema cu legea.

In momentul in care DGP i-a aprobat lui Popa cererea de prelungire a valabilitatii pasaportului, pe numele acestuia exista un mandat de arestare preventiva de aproape un an.

Tot articolul, in Kamikaze

Verdict CCR: Concedierile din administratia locala sunt constitutionale... Romania, a doua tara din UE la capitolul saracie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x