Antena Căutare

CCR a decis: Legea asistentei sociale este constitutionala

Curtea Consitutionala a respins argumentele Opozitiei si a decis, miercuri, ca Legea asistentei sociale este constitutionala.

Potrivit PSD, legea incalca principiul statului social si dreptul la masuri de asistenta sociala. PSD considera ca legea lasa la arbitrariul institutiilor publice atat definirea sintagmei "tip de familie", cat si acordarea beneficiilor sociale in functie de acest criteriu neconstitutional.

In sesizarea PSD se mai arata ca, prin acest act normativ, "legiuitorul urmareste, in fapt, restrangerea drepturilor fundamentale".

"Scopul real al legii este scaderea cheltuielilor bugetare cu asistenta sociala, si nu combaterea saraciei (in conditiile in care indicele saraciei a cunoscut o evolutie ce a ajuns in acest an la un maxim istoric in perioada de dupa 1989)", a scris PSD in sesizare.

Camera Deputatilor a fost forul decizional in cazul acestui proiect de lege, pe care Senatul l-a adoptat tacit, dupa ce a blocat proiectul timp de doua luni.

Proiectul legii asistentei sociale adoptat de deputati prevede ca responsabilitatea privind dezvoltarea capacitatii de integrare sociala si solutionarea situatiilor de dificultate revine fiecarei persoane, precum si familiei acesteia.

Sursa: Antena3

VIDEO! Boxer roman, falsificator de carduri... Exclusiv! Pestele din Lacul Baneasa, "pescuit" cu plasa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x