Antena Căutare

CCR: Pensiile si salariile raman inghetate in 2012

Curtea Constitutionala a respins miercuri sesizarea depusa de USL la legea prin care se ingheata pensiile si salariile bugetare pentru 2012.

Citeste si....
Victor Ponta : "Curtea Constitutionala a devenit o simpla anexa a Palatului Cotroceni si a Guvernului"


"Presedintele Senatului este ales pe un mandat de patru ani. Este neutru din punct de vedere politic. Singura modalitate ca presedintele Senatului sa fie revocat este in situatia in care ar incalca in mod grav si repetat prevederi constitutionale sau prevederi legale, fapte juridice care sunt pasibile cu sanctiune politica sau juridica. Aceasta situatie nu exista in motivarea grupului PSD, acolo se invoca exlcusiv o decizie politica"
, a declarat Geoana, potrivit Mediafax.


In 16 noiembrie, presedintele Traian Basescu declara, la RRA, ca indiferent care va fi rezultatul sesizarii la CC a inghetarii pensiilor si salariilor in anul 2012, "bani nu exista", aratand ca "daca ar exista, s-ar plati".

"Indiferent care este rezultatul la Curtea Constitutionala, bani nu exista. Daca ar exista, s-ar plati", a spus presedintele Traian Basescu, referindu-se la legea de aprobare a OUG 80/2010 prin care se ingheata pensiile si salariile in anul 2012 si care a fost contestata de opozitie la Curtea Constitutionala.

In urma acestor declaratii ale presedintelui Basescu, USL a anuntat declansarea procedurii de suspendare din functie a sefului statului.

Camera Deputatilor a adoptat in 8 noiembrie OUG 80/2010 care cuprinde amendamente ale Comisiei de buget potrivit carora anul viitor pensiile si salariile vor fi inghetate.

Ordonanta 80/2010 prevede pentru 2012 "inghetarea salariilor si a punctului de pensie la nivelul din anul 2011" si neacordarea in 2012 a tichetelor de masa, de vacanta sau de cadou.

Gazele se scumpesc cu 5 % pentru societatile comerciale, din ianuarie 2012... Prima super-arma cibernetica ar fi lovit Iranul si acum ameninta restul lumii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x