Antena Căutare

Ce a fost norul uriaș din Iași care i-a speriat pe locuitorii orașului. Pe cer a avut loc un fenomen ciudat

Locuitorii orașului Iași s-au speriat după ce pe cer a apărut un nor uriaș, care aproape se asemăna cu o tornadă. Forma lui ciudată și perfect luminată le-a atras atenția și televiziunilor, însă apele s-au liniștit de îndată ce specialiștii au venit cu lămuriri. Ce a fost fenomenul ciudat.

Locuitorii orașului Iași s-au speriat după ce pe cer a apărut un nor uriaș, care aproape se asemăna cu o tornadă.

Observator/Ziarul de Iași

În dimineața de 5 octombrie, ieșenii au zărit pe cer un nor cu o formă neobișnuită, ce părea să cadă din cer. Pe rețelele de socializare au început să apară din ce în ce mai multe imagini cu fenomenul ciudat, care pe unii i-a înspăimântat. Mulți s-au gândit că poate fi vorba de un fenomen meteorologic periculos.

Cerul a fost privit de mii de oameni, după ce a apărut norul ciudat. Specialiștii spun că acest fenomen nu are loc mereu și nu ne dă motive de îngrijorare, fiind vorba de un nor Cumulus luminat de razele soarelui la răsărit, fenomen produs în jurul orei 7.30 - 7.50.

Citește și: Ninsoare abundentă în Arabia Saudită. Zăpada a fost acoperită cu nisip, iar localnicii au cântat și au dansat de bucurie – VIDEO

Panică în Iași după ce a apărut pe cer un nor neobișnuit. Ce spun specialiștii despre fenomenul, care la prima vedere, pare ciudat

Se pare că fenomenul este unul rar și are loc, de obicei, doar în zori de zi, când soarele luminează doar o porțiune a cerului și duce la crearea unor astfel de forme a norilor.

În Iași a fost vorba de două formațiuni noroase, nori stratiformi care se află la altitudine şi care sunt specifici pentru această perioadă a anului, dar şi un nor Cumulus, care s-a format în urma instabilității atmosferice din ultimele zile, potrivit Antena 3.

"Atunci când soarele strălucește, o parte din apa de la suprafața pământului se evaporă și capătă formă gazoasă – vaporii de apă. Aerul cald urcă și, astfel, urcă și vaporii de apă pe cer. La înălțime, aceștia se răcesc și se adună sub formă de picături în jurul unor altor particule minuscule de praf sau fum, creându-se un nor", au spus specialiștii, potrivit aceleiași surse.

Citește și: Pelerinaj Sfânta Parascheva 2022. Programul celui mai asteptat pelerinaj al anului

Pelerinaj Sfânta Parascheva 2022. Programul celui mai asteptat pelerinaj al anului... Femeile din întreaga lume își taie părul sau se rad în cap, după moartea lui Mahsa Amini. Ce simbolizează gestul...

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Remedii împotriva răcelii și gripei. Cum îți poți stimula imunitatea
Pentru că a venit sezonul rece și cazurile de viroze sunt tot mai dese, ți-am pregătit o...
Horoscopul zilei de 9 decembrie 2022.  Săgetătorii vor lucra din greu. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 9 decembrie 2022 spune că Săgetătorii vor lucra din greu astăzi pentru...
Parteneri
De ce se îndrăgostesc ceilalți de tine, în funcție de zodia ta
Catine.ro
Ultimele știri
x