Antena Căutare

Ce a pățit o bunică de etnie, îmbrăcată tradițional, în gară. Povestea bătrânei a ajuns virală și i-a scandalizat pe mulți

Felul în care o bunică de etnie a fost tratată într-o gară din România i-a scandalizat pe internauți. Ce a pătit femeia în timp ce încerca să ajungă la București, la nepoțica bolnavă.

Ce a pățit o bunică de etnie, îmbrăcată tradițional, în gară. Povestea bătrânei a ajuns virală și i-a scandalizat pe mulți Galerie
Felul în care o bunică de etnie a fost tratată într-o gară din România i-a scandalizat pe internauți. Ce a pătit femeia în timp ce încerca să ajungă la București, la nepoțica bolnavă. | Shutterstock.com

Pe Facebook s-a viralizat postarea făcută de Adriana Galatâr pe Facebook, în care spune povestea unei bunici de etnie romă, care a pierdut trenul pentru că oamenii nu au dorit să o ajute.

Ce a pățit o bunică de etnie, îmbrăcată tradițional, în gară. Povestea bătrânei a ajuns virală și i-a scandalizat pe mulți

Bunica trebuia să ajungă la București pentru că nepoata ei avea o programare la medic și îi dorea să fie alături. Și-a cumpărat bilet, dar cum nu știe să citească, nu a putut identifica trenul în care trebuia să se urce.

Bătrânica a întrebat călătorii și pe angajații CFR, însă niciunul nu a ajutat-o. Astfel, a pierdut trenul și a fost nevoită să aștepte altul.

Articolul continuă după reclamă

”Călătoresc alături de o bunică de etnie romă îmbrăcată tradițional. Cand a urcat în tren, era speriată. Mi-a povestit cum a pierdut primul tren...deoarece nu stie sa citească.

A întrebat controlorii din gară care e trenul spre capitală și oamenii nu i-au raspuns, au parut chiar deranjați de ea. Cum angajatii CFR nu i-au raspuns, ea nestiind sa citeasca ce scrie pe trenuri...pa pa tren.

Citește și: Cum să faci recapitularea materiei cu 11 zile inainte de Bac. Sfaturi pentru elevi

Nu stiu ce a facut, dar a ajuns din Mureș la Teius, unde s-a urcat in tren cu mine. Femeia e super faina! O bunică ca toate bunicile, dar cu accent de rom. Nu stie ea sa citeasca, dar stie 3 limbi. Romana, t1ganeste si ungurește.

Ea s-a pornit de nebună la Bucuresti, desi nu a mai fost plecată de 20 de ani cu trenul...pentru că nepoata ei merge la doctor. Practic bunica va ajunge dimineațā la Buc, merge cu nepoata si rudele la control, iar la 13 30 spera sa prinda trenul spre casă. (In aceeasi zi)

Cand mi-a povestit de controlorii rasisti care au facut-o să piardă trenul, mă tot intreba:
"Ei nu se gandeau ca am probleme? Cum au facut asa ceva? Aveam bilet...doar ca nu stiu sa citesc..", e o parte din textul publicat pe Facebook.

Internauții au fost scandalizați și, condamnând rasismul, au încurajat reclamarea angajaților CFR. Alții au dezaprobat comportamentul celor care au refuzat să o ajute pe femeie și au povestit cum ei au fost ajutați de către oameni din comunitatea romă. Postarea și zecile de comentarii pot fi citite AICI.

Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați a pus la dispoziția victimelor violenței domestice o linie telefonică gratuită, cu un număr unic de contact, 0800.500.333, pentru a semnala situații de violență domestică, trafic de persoane, discriminare de gen sau dicriminare multiplă, reglementat de Legea nr. 217/2003 pentru prevenirea și combaterea violenței în familie. Acest serviciu este asigurat 24/24 ore, 7/7 zile. Numărul este apelabil gratuit din orice rețea cu acoperire națională.

Apelul la linia telefonică pentru ajutor specializat (helpline) poate fi făcut de către potențiala victimă/victimă a violentei domestice, a traficului de persoane, a discriminării de gen sau a discriminării multiple, un părinte sau un alt membru al familiei, o persoană din cadrul rudelor/ afinilor, un vecin sau un cunoscut al familiei, fie de un martor sau de o altă persoană care știe de existența unui caz din această categorie.

Citește și: Google marchează ziua de azi, 21 iunie 2024, cu un doodle special. Unde e vizibil și ce reprezintă ilustrația

Cod roșu de caniculă în acest weekend! Temperaturile vor atinge valori record pe 22 și 23 iunie 2024. Ce județe sunt viz... Cântărețul Florin Decuseară a murit la vârsta 46 de ani. Artistul a căzut de la înălțime la Centrala de la Cernavodă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Super Neatza, 27 iunie 2024. Mituri despre expunerea la soare
Super Neatza, 27 iunie 2024. Mituri despre expunerea la soare Joi, 27.06.2024, 10:00
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x