Ce a pățit un bărbat care a aprins țigara la bordul unui avion. Comportamentul neadecvat se pedepsește!

Aflat în stare de ebrietate, un bărbat care se afla în avion pe ruta Londra - Chişină a refuzat să se conformeze politicilor de zbor. Acesta a încercat să fumeze, a insultat personalul şi a neglijat toate solicitările de a păstra calmul şi a nu perturba liniştea. 

Compania Air Moldova a anunţat că sâmbătă, 26 octombrie, în timpul operării cursei Londra - Chişinău, a avut loc un incident care a perturbat liniştea pasagerilor şi siguranţa zborului. Aflat în stare de ebrietate, unul din pasageri a manifestat un comportament agresiv şi nepoliticos atât faţă de echipajul companiei, cât şi faţă de alţi călători aflaţi la bordul aeronavei.

Administraţia de zbor Air Moldova afirmă că a luat deja măsurile necesare şi a inclus pasagerul în lista neagră. Acesta nu va fi admis în viitor la alte zboruri ale operatorului naţional Air Moldova.

Pasagerul a fost predat organelor de forţă ale Republicii Moldova, imediat după aterizarea aeronavei la sol. Bărbatul urmează să răspundă conform legii pentru acţiunile sale.

Reguli de BAZĂ de respectat în avion

- Respectați toaleta publică. Nu stați foarte mult timp în ea și nu lăsați un dezastru în urma voastră. Se întâmplă de multe ori ca pasagerii să fie surprinși în timpul unor relații sexuale în toaleta avionului. Respectați această normă elementară de comportament.

veți grijă de persoana care stă pe scaunul din mijloc. Spre deosebire de pasagerii de lângă geam sau cei de lângă „coridor”, pasagerii de pe scaunele din mijloc nu au posibilitatea să-și întindă atât de bine picioarele sau să-și rezeme prea mult capul de scaun, riscând să-și atingă vecinii. Oferiți-le mai mult spațiu.

- Deconectarea telefoanelor mobile în avion

Unii pasageri presupun că echipamentul ce emite și captează semnale de frecvenţă înaltă poate afecta echipamentul tehnic de la bordul avionului, precizia sistemelor de aterizare, precum și ar putea interveni în convorbirile dintre piloţil şi dispeceri. Dar sunt aceste păreri justificate? În teorie, acestea ar putea fi adevărate.

De exemplu: imediat după decolare, la o distanță de1 km de pământ, 300 de telefoane ar începe să caute semnalul rețelei, inexistente în acele condiții. Într-adevăr, aceasta ar putea provoca o distorsiune a câmpului magnetic. Chiar dacă până acum nu au existat precedente pentru situații ce acest fel, probabilitatea unui pericol potențial trebuie luată în considerare. De aceea, este mai bine să fim responsabili și să deconectăm telefoanele, sau să setăm regimul Flight mode. Astfel vom evita riscurile.

- Poziţia verticală a spătarelor scaunelor

Într-o situație excepțională, spătarul unui scaun lăsat pe spate ar putea bloca ieșirea pasagerilor, care sunt așezaţi în spatele Dvs.

- Cuplarea centurii, plierea măsuţei

Într-un moment de frânare forțată, aterizare dificilă sau o decolare dificientă, veți pierde echilibrul şi s-ar putea să fiți purtat de inerție de-a lungul salonului, sau să Vă loviți la cap de o măsuță care nu a fost pliată. De asemenea, este periculos să țineți în mâini un obiect greu. Dacă se întâmplă să îl scăpați, acesta s-ar repezi într-un zbor periculos, amenințând integritatea pasagerilor. Aceasta este cauza pentru care se interzice fotografierea și filmarea în timpul decolării și aterizării.

- Tragerea draperiilor peste geamuri

În primul rând, această necesitate rezultă din cauza diferenţei de lumină în afara avionului și în interiorul acestuia. Dacă lumina în salon este slabă, iar afară aceasta este foarte puternică, atunci în timpul evacuării de urgență pasagerii vor fi dezorientați timp de câteva momente cruciale. Același pericol apare atunci când lumina din salon este puternică, iar afară este întuneric. Din această cauză în timpul aterizării la zborurile nocturne, lumina este stinsă în prealabil, pentru ca ochii pasagerilor să se adapteze la întunericul de afară.

Mai mult decât atât, într-o situație excepțională (de exemplu, supraîncălzire a motorului), crește probabilitatea ca pasagerii să observe și să anunțe însoțitorii de bord despre aceasta.

- Nu se recomandă să ascultați muzică la căști și la volum mare

Dacă veți utiliza sistemul de divertisment din avion, atunci veți observa că acesta este deconectat în timpul decolării și aterizării. Aceasta se datorează faptului că pasagerul poate să nu fie atent și să nu audă un mesaj important sau anumite instrucțiuni ale însoţitorului de bord.

(surse: adevărul, flugo.ro)

Parteneri
Diana Munteanu, despre frumusețea prezentului: „Fiecare moment este unic și trebuie trăit așa cum este”
Diana Munteanu este una dintre cele mai frumoase și vesele femei din România. Plină de energie, Diana ne bucură în fiecare dimineață de weekend la matinalul difuzat pe Antena 1, Neatza de Weekend. De data aceasta, prezentatoarea TV a decis să aducă la fel de multă bucurie și colegilor noștri în cadrul interviului pe care ni l-a acordat.
Catine.ro
Ultimele știri