Antena Căutare

Ce aparate consumă cel mai mult curent. Cum faci economie la factura de energie electrică

De când prețurile la energia electrică au crescut, românii au început să se întrebe tot mai frecvent ce aparate consumă cel mai mult curent. Descoperă cum faci economie la factura de energie electrică.

barbat umbland la un panou de curent Galerie
Descoperă ce electrocasnice consumă cea mai mare cantitate de energie electrică | sursa foto: Shutterstock

Într-o vreme în care prețurile la energia electrică tot cresc, oamenii încearcă să reducă pe cât posibil consumul și să facă astfel economie la factură. Puțini sunt cei care știu însă care sunt aparatele care consumă cel mai mult curent și ce poți face ca să mai salvezi niște bani în plus.

Ce aparate consumă cel mai mult curent într-o casă și ce trebuie să faci ca să faci economie la factura de energie electrică

Specialiștii în domeniul energetic au analizat atent diferite produse și astfel au reușit să întocmească un top ce arată ce aparate consumă cel mai mult curent într-o casă. Desigur, sunt unele electronice și electrocasnice de care suntem „dependenți” și la care nu putem renunța fiindcă ne-am obișnuit cu un anumit stil de viață, dar prin conștinetizarea consumului putem rări frecvența folosirii acestor aparate ce consumă mult curent și putem ajunge, în timp, să facem economie la factura de energie electrică.

Citește și: Cum folosești aerul condiționat ca să faci economie la factura de energie electrică. Iată 10 trucuri pentru consum mic

Cel mai mult dintre toate aparatele dintr-o casă consumă uscătorul de rufe. Apoi, locul doi este ocupatr de frigiderele în stil american, adică cele cu două uși. Al treilea aparat ce consumă mult curent este frigiderul obișnuit, cu o singură ușă, urmat îndeaproape de mașina de spălat vase. Apoi, ultimele locuri sunt ocupate de cuptorul electric încorporat și de frigiderul încorporat. De asemenea, tot aici găsim și mașina de spălat rufe.

Ca să facem economie la factura de energie electrică, specialiștii ne recomandă să alegem mereu aparate din clasa de consum A și A+, să alegem mereu modele cât mai noi și să facem verificarea lor periodică pentru a ne asigura că sunt în stare perfectă de funcționare. Un aparat cât mai nou și fără probleme tehnice va consuma mai puțin decât un model mai vechi, ce prezintă anumite probleme tehnice.

Citește și: Cât consumă un aparat de aer condiționat, de fapt. Câți kW consumă pe oră și câți lei se adaugă la factura de energie electrică

În plus, chiar dacă te grăbești să ai hainele uscate mai repede, poți încerca să faci economie și să te folosești de căldura verii pentru a usca rufele și să folosești uscătorul doar în perioada sezonului rece, arată cei de la thesun.co.uk, în articolul lor despre ce aparate consumă cel mai mult curent.

Frigiderul, un alt aparat care consumă mult curent, trebuie ținut mereu în priză, dar un mod de-a mai salva curent este acela de-a introduce înăuntru alimente cât mai reci. Cu cât sunt mai calde, cu atât frigiderul la „munci” mai mult și deci va consuma mai mult.

Dacă ai o mașină de spălat vase, atunci încearcă să o folosești doar atunci când aceasta s-a umplut cu farfurii, pahare și tacâmuri, pentru a profita cât mai mult de respectivul ciclu de spălare. În privința cuptorului, poți opta pentru modelele pe gaz, despre care se spune că sunt mult mai convenabile decât cele electrice în multe dintre situații.

Ca să calculezi exact cât curent consumă fiecare aparat, atunci citește în manualul de instrucțiuni al modelului cât e consumul pe oră (kW/h), cât timp îl folosești deschis și înmulțește totul cu 0,8 lei, prețul pentru 1 kW/h în România. De exemplu: dacă mașina ta de spălat rufe execută un ciclu de spălare de aproximativ o oră, în care e consumat 1 kW, atunci la ciclul respectiv de spălare vei plăti în jur de 1 leu (0,8 de lei).

Locuri pentru cearșaf aproape de mare, scoase la închiriere cu 200 de lei. Cum explică administratorul unei plaje aceast... Alexandru Rafila a oferit explicații despre cele 14 cazuri de variola maimuței din România: „S-o spunem pe româneşte”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x