Antena Căutare

Ce avere are Mugur Isărescu, cel mai longeviv guvernator din lume

Mugur Isărescu a fost avizat cu unanimitate de voturi pentru un nou mandat la şefia BNR și a fost numit cel mai longeviv guvernator din lume. Ce avere are și cât câștigă

Mugur Isarescu

Mugur Isărescu, a fost avizat cu unanimitate de voturi pentru un nou mandat la şefia BNR și a fost numit cel mai longeviv guvernator din lume. Ce avere are și cât câștigă

Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, a fost avizat cu unanimitate de voturi pentru un nou mandat la şefia BNR de către Comisiile pentru Buget din Camera Deputaţilor şi Senat.

Mugur Isărescu a ocupat funcția de guvernator al Băncii Naționale a României (BNR) din 1990 și până în prezent, cu o mică pauză între 1999 și 2000, când a fost prim-ministru al României.

Mugur Isărescu, care este de peste un sfert de secol la conducerea Băncii Naţionale a României, a obținut un nou mandat de cinci ani deoarece coaliţia aflată la guvernare deţine majoritatea în Parlament - iar partidele din Opoziţie şi-au exprimat de asemenea sprijinul pentru el. Astfel, Bloomberg a scris despre Mugur Isărescu că este cel mai longeviv guvernator al unei bănci centrale la nivel mondial.

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu are 69 de ani şi în mandatul său a trecut prin orice conjunctură economică de la hyperinflaţie, în condiţiile în care România era în pragul falimentului, şi până la criza financiară globală din 2008, apreciază Bloomberg.

Ce avere are Mugur Isărescu

Guvernatorul BNR are o casă de locuit în comuna Gruiu, o casă de vacanţă la Drăgăşani şi un apartament în Bucureşti. În plus, deţine un teren intravilan şi unul agricol în comuna Gruiu, precum şi terenuri aferente casei de vacanţă de la Drăgăşani şi apartamentului din Bucureşti.

Mugur Isărescu are 40 de hectare de vi'ă-de-vie în Drăgășani, acolo unde deține și un magazin de desfacere, un depozit de vin și o pensiune. Crama guvernatorului are o capacitate de 100.000 de sticle pe an, iar vinurile produse pe domeniul de la Drăgășani poartă numele „Casa Isărescu”.

Mugur Isărescu avere - Încasări în 2018

Guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu, şi-a publicat declaraţia de avere pe 2018. Potrivit acesteia, are venituri lunare totale de 77.800 de lei, doar din activităţi instituţionale şi din pensie.

Guvernatorul Mugur Isărescu încasează o pensie lunară de 9.300 de lei, arată Declaraţia lui de avere, pusă recent pe site-ul BNR.

Mugur Isărescu avere -încasări în 2017

Față de 2016 economiile guvernatorului în lei s-au dublat ajungând la 900.000 lei. Isărescu și-a mai trecut in declarația de avere economii de 24.000 de euro, 11.000 de dolari și tablouri și bijuterii valorând 145.000 de euro.

Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, a obţinut în 2017 venituri de 787.206 lei pentru funcţia pe care o deţine, conform declaraţiei de avere postată pe pagina de internet a băncii.

Din declaraţia de avere depusă în 2017 pentru anul fiscal anterior, reiese că Mugur Isărescu a realizat în 2016 venituri în calitate de guvernator în cuantum de 1.012.623 de lei.

Mugur Isărescu a mai obţinut venituri în calitate de membru titular al Academiei Române – 34.428 de lei şi din activitatea didactică de la Academia de Studii Economice – 1.044 lei.

De asemenea, în perioada septembrie – decembrie 2017, guvernatorul BNR a încasat o pensie de 37.297 lei.

Mugur Isărescu, tânăr rebel cu aspirații mari

Guvernatorul BNR s-a născut pe 1 august 1949, în orașul Drăgășani. În anul 1971 a absolvit cursurile Facultății de Comerț Exterior din cadrul Academiei de Studii Economice din București.

În tinereţe, Mugur Isărescu a fost reţinut de Miliţie pentru că purta plete:

„În studenţie eram destul de rebel, aveam plete. Odată am fost săltat de pe bulevard de Miliţie. Mergeam la cinematograf şi am fost împins de nişte miliţieni civili într-un gang. Mi-au cerut buletinul şi mi-au zis să-i urmez. M-au urcat într-o dubă în care mai erau câţiva pletoşi şi m-au dus la secţie”, povestea Mugur Isărescu.

După ce a absolvit facultatea, Isărescu a lucrat ca cercetător ștințific la Institutul de Economie Mondială din București timp de 19 ani.

A lucrat la Ministerul Afacerilor Externe după Revoluția din 1989 apoi a fost numit Guvernatorul Băncii Naționale a României, în 1990.

Mugur Isărescu are doi copii

Mugur Isărescu are doi copii, o fată și un băiat. Fiul lui Mugur Isărescu - Costin Isărescu - se ocupă de afacerea familiei de la Drăgășani, iar fiica guvernatorului BNR - Lăcrămioara Isărescu - este, la rândul ei, o femeie de afaceri de succes și director de programe guvernamentale în cadrul IBM România.

Pe vremea când fiul său era mic, Mugur Isărescu declara: „Am o pasiune comună cu fiul meu, desenele animate. Aş putea vedea de zece ori Cărţile Junglei. Pot fredona sau chiar dansa ca ursul Baloo”.

Citește și: Viorica Dăncilă: "Mugur Isărescu, Florin Georgescu şi Leonard Badea sunt propunerile PSD pentru Banca Naţională"

Nicolae Bădălău, după şedinţa CEx a PSD: Îl vom susţine pe domnul Mugur Isărescu pentru BNR

Autorităţile au capturat de două ori mai multe ţigarete de contrabandă în primele şase luni ale anului, în valoare de 41... Canicula a făcut prima victimă în România! Un bărbat a fost găsit mort, pe un câmp din Vaslui...
Beneficiile consumului de aloe vera. Ce spun specialiștii
Specialiști spun care sunt beneficiile consumului de aloe vera asupra sănătății tale. Planta...
Horoscopul zilei de 21 martie 2023. Berbecii au nevoie de eliberare. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 21 martie 2023 spune că Berbecii trebuie să fie atenți la ce le spune...
Parteneri
Ciorbă de post cu ciuperci și cartofi, gustoasă și hrănitoare
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x